Beierse Woud 3-landenreis

Duitsland

Beierse Woud 3-landenreis

Van: maandag 02 augustus 2021

Tot: zaterdag 07 augustus 2021


Online Boeken

Schrijf je in op onze nieuwsbrief


  • Omschrijving
  • Wat je moet weten
  • Accomodatie
  • Programma

Tijdens deze 6 daagse reis naar het Beierse Woud ontdekken we niet alleen Duitsland maar we trekken ook richting de Tsjechische stad Pilsen en de Oostenrijkse barokstad Schärding.

Van: maandag 02 augustus 2021

Tot: zaterdag 07 augustus 2021


Inbegrepen:

5 overnachtingen in Wellness & Sporthotel Bayerischer Hof****

Verblijf in half pension vanaf avondmaal 1e dag t/m ontbijt 6e dag

’s morgens uitgebreid ontbijtbuffet en ’s avonds een 5-gangen Gourmet Diner Buffet

Dagelijks avondanimatie : bvb. Oldiesavond, Beierse avond, muziekavond, …

Alle uitstappen en inkomgelden

Welkomstdrink

Eigen reisbegeleiding door Francis

Alle taksen en diensen


Niet inbegrepen:

Middagmalen

Dranken bij de maaltijden

Single kamer : € 50

Wellness-Oase hotel : + € 5 pp

Annulatie + bijstandsverzekering : + 7,5% van de reissom

Wellness & Sporthotel Bayerischer Hof****

Dit is een toevluchtsoord waar uw welzijn voorop staat, zo is er een binnen- en buitenzwembad. Een compleet wellnessprogramma met o.a. sauna, fitness, oase, stoombad, … Iedere dag begint met een heerlijk ontbijtbuffet en ’s avonds genieten we van een 5-gangen dinerbuffet met ruime keuze. De ruime kamers zijn voorzien douche en toilet, tv en balkon. Kamers zijn per lift bereikbaar. Verder is er een afwisselend animatieprogramma met of een muziek- en dansavond, of een folklore avond, of een oldies-avond, of een dia-avond, …

Dag 1

Via de Duitse autosnelwegen gaat het richting het dorpje Rimbach waar we onze intrek nemen in het Wellness & Sporthotel Bayerischer Hof****. Na de welkomstdrink is er de kamerverdeling en schuiven we aan voor het 5-gangen dinerbuffet.

Dag 2

We starten met een stevig ontbijtbuffet. Voor­middag maken we een kleine rondrit langsheen de Tsjechische grens met zicht de de Großer Ar­ber, met een hoogte van 1456m de hoogste berg van het Beierse Woud. We maken een kleine wan­deling (45min) rond de Großer Arbersee. Namid­dag gaat het richting de stad Bodenmais, gekend voor zijn glasblaaskunst. Glaskunst, prachtige decoraties, geschenken en nog veel meer wor­den geproduceerd door het JOSKA Glasparadies, waarvan de ervaringswerelden elk jaar bijna een miljoen bezoekers trekken. De liefhebbers kun­nen zelf eens proberen om een glaskunstwerkje te blazen.

Dag 3

Vandaag trekken we de grens over richting Tsje­chië. We gaan op ontdekking doorheen de 4e grootste stad van Tsjechië, de stad Pilsen. De his­torische binnenstad is vrij compact met centraal in het centrum gelegen het plein Namesti Repu­bliky. Andere bezienswaardigheden in Pilsen zijn het prachtige renaissance gemeentehuis met de prachtige sgrafitto op de voorgevel en de Grote Synagoge (de op twee na grootste synagoge ter wereld).

Bij bierdrinkers zal er meteen een belletje gaan rinkelen als ze de naam Pilsen horen, want dit is de geboortestad van het wereldwijd inmiddels zo populaire geworden pils. In het jaar 1842 is in Pilsen de allereerste pils gebrouwen. Bijna aan het einde van de rondleiding kun je ongefilterde en ongepasteuriseerde pils proeven dat recht uit een groot houten vat getapt wordt. Verser kun je pils niet drinken. Nadien keren we terug richting ons hotel voor het 5-gangen dinerbuffet met na­dien weer een gezellige avond met animatie.

Dag 4

We rijden richting Kelheim waar we inschepen voor een boottochtje op de Donau. We varen voorbij de wereldberoemde Donaudoorbraak. Ooit waren het veel kleine stroompjes, maar de kracht van het water laat het kalksteen steeds verder slijten, tot de rotsen doorbreken en er een grote stroom ontstaat. Sindsdien slingert de rivier door machtige bossen en rotsen, om uit te komen in een bredere bedding: de huidige Do­nau. We maken een boottochtje van 40min van Kelheim naar de abdij van Weltenburg. Hier ont­dekken we het klooster van Weltenburg. We krij­gen een korte rondleiding doorheen de prach­tige kloosterkerk, rijkelijk versierd met bladgoud.

Namiddag trekken we richting de stad Regens­burg. Unesco-werelderfgoedstad Regensburg is een stad met flair. Een stad die bruist van de acti­viteiten. Moderne winkels met historische gevels staan hier ‘gewoon’ tussen oude bezienswaar­digheden. Gezellige cafeetjes hebben onderdak gevonden in middeleeuwse gewelvenruimtes. Deze unieke mix van oud en nieuw is wat Re­gensburg zo bijzonder maakt.

Dag 5

Voormiddag trekken we richting de Oostenrijkse stad Schärding. Deze barokke stad wordt alleen door de Inn gescheiden van Neuhaus (en daar­mee van Duitsland) en is bij jong en oud een ge­liefde bestemming. In de oude binnenstad is de geschiedenis nog zichtbaar dankzij de vele histo­rische gebouwen.

In Passau komen drie rivieren bij elkaar, de Do­nau, de Inn en de Ilz, waardoor de stad ook wel de ’Drierivierenstad’ wordt genoemd. Van aan het Veste Oberhaus hebben we een prachtig pano­rama over de stad en samenvloeiing. Het barokke stadsbeeld met zijn mooie torens, pleinen, brug­gen en straatjes. Midden in het oude centrum staat de Italiaans-barokke dom St. Stephan, waar het grootste kerkorgel ter wereld weerklinkt.

Dag 6

We nemen afscheid van het Beierse Woud en ke­ren terug huiswaarts via de Duitse autosnelwe­gen. Regelmatige haltes onderweg.  


Bekijk ook zeker onderstaande reizen:

Oostenrijk
Filzmoos hotel

Wandelreis Filzmoos


Meer informatie

Spanje
15 lloret-de-mar

Lloret de Mar


Meer informatie

Duitsland
brandenburg-gate-275437_1920

City Trip Berlijn


Meer informatie