Bourgogne

Frankrijk

Bourgogne

€ 623 per persoon


Van: zondag 08 september 2019

Tot: donderdag 12 september 2019


Online Boeken

Schrijf je in op onze nieuwsbrief


  • Omschrijving
  • Wat je moet weten
  • Accomodatie
  • Programma

Naast de vele wijngaarden en de mooie natuurpracht, valt er nog heel wat te zien in Bourgogne. Je kan er namelijk kennismaken met een rijke cultuur en geschiedenis, wat terug te vinden is in de vele oude steden, abdijen, kastelen en dorpjes.

€ 623 per persoon


Van: zondag 08 september 2019

Tot: donderdag 12 september 2019


Inbegrepen:

Vervoer met onze recente luxe autocar

4 overnachtingen in Mercure Beaune****

Verblijf in half pension vanaf het avondmaal 1e dag t.e.m. ontbijt 5e dag

Eigen reisbegeleiding

Alle bezoeken en inkomgelden +  wijndegustatie twv. € 65 pp

Alle uitstappen, taksen en diensten


Niet inbegrepen:

Single kamer : € 200

Annulatie en reisbijstandsverzekering : + 6% van de reissom

Middagmalen

Dranken bij de maaltijden

Hotel Mercure Beaune centre****

Het viersterrenhotel ligt dicht bij de beroemde Hospices de Beaune en het stadscentrum en is ideaal voor een ontspannen verblijf. De comfortabele kamers zijn eigentijds ingericht en voorzien van alle nodige faciliteiten zoals airco, wifi, sat-tv, koffie- en thee faciliteiten, … De badkamer is uitgerust met een bad of douche, toilet en haardroger. Het restaurant M7 serveert traditionele, verfijnde, regionale gerechten.

Dag 1 : Troyes – Fontenay

We vertrekken vanuit Wellen richting het Franse Troyes. Vrije ontbijtstop onderweg. Troyes, de stad der Kunst en historische hoofdstad van de Champagne, ontleent vandaag de dag haar glans aan de brei-industrie en de talrijke factoryshops waar iedereen graag komt winkelen. U mag een wandeling in de “champagnekurk” (het centrum heeft deze vorm) met haar mooie en opmerkelijk gerestaureerde vakwerkhuizen uit de 16de eeuw niet missen: Maison du Boulanger, Tourelle de l’Orfèvre, vele kerken, waaronder de kerk Sainte-Madeleine en de basiliek Saint-Urbain, een gotisch meesterwerk. Namiddag rijden we verder naar Montbard voor een bezoekje aan de Abdij van Fontenay. Als cisterciënzerjuweel van Noord-Bourgondië is de abdij van Fontenay uitzonderlijk goed bewaard gebleven dankzij de geïsoleerde ligging in haar groene vallei. De abdij is vermeld op de Werelderfgoedlijst van Unesco en dient als inspiratie voor talrijke filmopnames en muziekavonden. Verder naar ons verblijfshotel in Beaune.

 

Dag 2 : Beaune

Na het ontbijt rijden we naar het centrum van Beaune voor een bezoekje aan het Hospices de Beaune. Laat u verrassen door de frivoliteit van de binnenplaats, de galerij van vakwerk, de torentjes en de veelkleurige dakbedekking. Tot 1970 hebben de Ziekenhuiszusters armen, invaliden, zieken en wezen verzorgd te midden van dit harmonieuze decor. Vrij middagmaal in het centrum van Beaune.

Namiddag maken we een wandeling langsheen de belangrijkste bezienswaardigheden van Beaune met prachtige Renaissance hotels, mooie vakwerkhuizen en charmante binnenplaatsen. Aansluitend nog wat vrije tijd in het centrum van Beaune.

 

Dag 3 : Clos de Vougeot – Dijon

We beginnen de dag met het beroemde Clos de Vougeot. Het statige silhouet van het kasteel, in het hart van de wijngaarden van de Côte de Nuits,  is van ver te onderscheiden. Het vermaarde kasteel van Clos de Vougeot was eerst het wijngoed van de Cisterciënzermonniken van Cîteaux. Van hieruit hebben zij de wijnbouw gepropageerd. Pas in de 16de eeuw kreeg dit gebouw kasteelallures. Nu is het eigendom van een vereniging die nauwlettend toeziet op de kwaliteit van de Bourgognewijnen, de "Confrerie des Chevaliers du Tastevin".

We vervolgen onze weg richting de stad Dijon. Vrij middagmaal. Dijon, de hoofdstad van de Bourgogne.

Toen Koning Frans I via de Route de Troyes aankwam in Dijon riep hij uit: "Wat een indrukwekkende stad, er zijn wel 100 torens". Sinds die tijd zijn er veel torens verdwenen, maar er staan er nog steeds een aantal overeind. De uitstraling van de stad is onveranderd en spectaculair. Laat je verleiden door de bijzondere hoofdstad van de Bourgogne! Het is een mooie stad vol historisch erfgoed en een bijzondere gastronomie.

 

Dag 4 : Cluny – Château de Meursault

We rijden richting het zuiden van de Bourgogne-streek voor een bezoekje aan een wereldberoemde abdij. De abdij van Cluny. De abdij van Cluny werd gesticht in 910. Haar bouw was halverwege de 12e eeuw, in haar hoogtijdagen, voltooid. Vijf eeuwen lang, tot aan de bouw van de Sint-Pieter basiliek in Rome, was de abdijkerk van Cluny het grootste religieuze gebouw van Europa (177 m lang). Tijdens de Franse Revolutie werd de abdijkerk vrijwel helemaal verwoest, er is maar een deel bewaard gebleven. Doorkruis de stad en maak u een voorstelling van de enorme afmetingen van het geheel... Cluny heropbouwen? In de abdijkerk en de Tour des Fromages ziet u hoogstandjes van hightech van het project 'Gunzo'. U ziet de werkelijke gebouwen van vroeger aan de hand van virtual reality. Vrij middagmaal in Cluny. Namiddag keren we terug richting Meursault. Hier bezoeken we het gerenommeerde wijndomein Château de Meursault. Na het bezoek is er een degustatie voorzien van enkele grand cru wijnen (3 rode wijnen en 4 witte wijnen).

 

Dag 5 : Vézelay

We verlaten Beaune en rijden richting Vézelay. Vézelay is een centrum van het christendom sinds de Middeleeuwen, het is ook een ontmoetingsplaats zijn van de bedevaart naar St Jacques de Compostela. De basiliek Sainte-Madeleine en het dorp worden geclassificeerd als werelderfgoed door de UNESCO. Vézelay maakt deel uit van de "Mooiste Dorpen van Frankrijk". Vrij middagmaal.

In de vroege namiddag nemen we afscheid van Bourgondië en zetten koers terug huiswaarts. Regelmatige haltes onderweg.


Bekijk ook zeker onderstaande reizen:

Frankrijk
disneylandparijshotel

Disneyland ® Parijs


Meer informatie

Frankrijk
Disneyland kerst

Kerst in Disneyland ® Parijs


Meer informatie

Oostenrijk
Hinterstoder

Hart van Oostenrijk


Meer informatie