Cotswolds & Oxford

Laatste plaatsen!

Engeland

Cotswolds & Oxford

€ 576 per persoon


Van: donderdag 18 oktober 2018

Tot: maandag 22 oktober 2018


Online Boeken

Schrijf je in op onze nieuwsbrief


  • Omschrijving
  • Wat je moet weten
  • Accomodatie
  • Programma
  • Kaart

Nog 1 dubbelkamer en 1 single kamer beschikbaar!
Wees er snel bij voor deze laatste plaatsen.

De Cotswolds zijn werkelijk een pareltje van Engels erfgoed. Er is dan ook geen andere regio in Engeland waar het platteland zo tot de verbeelding spreekt als hier. Dorpjes met cottages omgeven door weelderige rozentuintjes, antiekwinkeltjes, gezellige pubs, kerkjes, indrukwekkende kathedralen maar ook landhuizen en kastelen liggen hier te sluimeren in een landschap van groene heuvels en valleien. Dit alles getuigt van een rijk verleden dat tussen de 13de en 17de eeuw bijna uitsluitend werd bepaald door de wolproductie. We zullen tijdens onze reis kennismaken met deze toch wel aparte regio, dit is werkelijk Engeland op zijn best!

€ 576 per persoon


Van: donderdag 18 oktober 2018

Tot: maandag 22 oktober 2018


Inbegrepen:

Vervoer met onze recente luxe autocar

4 overnachtingen in DoubleTree by Hilton Hotel Swindon****

Verblijf in half pension vanaf het avondmaal 1e dag t.e.m. ontbijt 5e dag

’s Morgens een ‘full Englisch Breakfast’ en ’s avonds een 3-gangen avondmaal

Alle inkomgelden t.w.v. € 80 pp inbegrepen!

1 x ‘afternoon tea’ met sandwiches en scones

Heenreis met de Eurotunnel shuttle, terugreis met de P&O ferry

Eigen reisbegeleiding

Alle taksen en diensten


Niet inbegrepen:

Single kamer : € 120

Annulatie en reisbijstandsverzekering : + 6% van de reissom

Maaltijden tijdens de heen en terug reis.

Dranken bij de maaltijden

Middagmalen

DoubleTree by Hilton Hotel Swindon****

Een luxueus en gastvrij hotel. Alle kamers zijn voorzien van bad/douche, toilet, haardroger, airco, wifi, kluis, minibar, … ’s Morgens is er een uitgebreid ‘Full English Breakfast’ en ’s avonds een 3-gangen diner.

Dag 1 : Winston Churchill

We vertrekken vanuit Wellen via de kust en Frans Vlaanderen naar Calais. We rijden de bus op de shuttletrein, die ons in een halfuurtje onder de Noordzee en tot in het graafschap Kent brengt. Koffiestop in Folkestone en via de grote ring van Londen naar Blenheim Palace. Ook het Versailles van Engeland genoemd: schitterend landschapspark en een rijk interieur waar Winston Churchill geboren werd. In de vooravond intrek in ons verblijfshotel DoubleTree by Hilton Hotel Swindon****. Kamerverdeling en avondmaal. 

Dag 2 : Bibury

Na een uitgebreid Engels ontbijt rijden we via Cirencester naar wat men noemt het lieflijkste dorpje van de Cotswolds: Bibury. Korte wandeling langs de Vlaamse wevershuisjes en een heerlijke typische afternoon tea met sandwiches en scones in The Swan Inn , het beroemdste hotel aldaar. We ronden deze mooie dag af in Bourton-on-the-Water waar de rivier doorheen de huizen stroomt. 

Dag 3 : Sudeley Castle & Harry Potter

We dalen in een korte wandeling Fish Hill af vanaf de beroemde Broadway Tower tot in het interessante dorpje Broadway. Dan verkennen we het westen van de Cotswolds: Sudeley Castle waar we een vrije lunch nemen. Bezoek aan het landhuis en de kerk waar de zesde vrouw van koning Hendrik de Achtste begraven ligt: Katherine Parr. We eindigen de dag ingetogen in de kathedraal van Gloucester, gekend vanuit de films van Harry Potter met de gekende waaiergewelven en kloostergang. 

Dag 4 : Where the wind blows cold

Na het ‘full English breakfast’ bezoeken we het noorden van de Cotswolds. Een van de meest gerenommeerde tuinen ter wereld is Hidcote: een schitterende verzameling planten en vista’s waar majoor Lawrence Johnston de ‘tuinkamers’ uitvond begin van de twintigste eeuw. Werkelijk een must voor wie graag mooie tuinen en planten ziet ! Dan naar de ‘wolkerk ‘en het mooie marktpleintje van Chipping Camden: vrije lunch. We sluiten de namiddag af in Stow-on-the-Wold ‘ where the wind blows cold’ .Het  mooie kerkje met de deur van de verliefden en het marktplein waar elke week 30.000 schapen werden verhandeld sluiten ons bezoek aan de Cotswolds af. 

Dag 5 : universiteitsstad Oxford

Onze laatste dag in de Cotswolds brengen we door in de beroemdste en oude universiteitsstad Oxford. Na een laatste ontbijt in ons comfortabel hotel verkennen we deze ongelooflijke studentenstad met haar colleges en mooie plekjes. De plaatsen van Inspector Morse, Balliol College, een leuke pub, de Bodleian Library, Christchurch…We bezoeken een college en kopen een lunch die we op de terugweg kunnen verorberen. Gelegenheid tot een korte shopping voor wie wat marmelade of thee wil meenemen naar huis. Via de ring van Londen naar Dover waar we deze keer de overzetboot nemen met gelegenheid tot taksvrije aankopen en warm avondmaal. Vanuit Calais en de Belgische autowegen terug naar Wellen.


Bekijk ook zeker onderstaande reizen:

Engeland
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Laatste plaatsen!

Cotswolds & Oxford


Meer informatie

Frankrijk
disneylandparijshotel

Volzet

Disneyland ® Parijs


Meer informatie

Duitsland
18

Tussen Moezel en Rijn


Meer informatie