Donau Rivier Cruise

Oostenrijk

Donau Rivier Cruise

€ 1021 per persoon


Van: dinsdag 24 september 2019

Tot: maandag 30 september 2019


Online Boeken

Schrijf je in op onze nieuwsbrief


  • Omschrijving
  • Wat je moet weten
  • Accomodatie
  • Programma
  • Kaart

7 daagse riviercruise over de Donau. We vertrekken in Passau en varen richting Wenen. In Budapest ontdekken we de indrukwekkende bouwwerken en varen dan weer verder naar Bratislava om te kuieren door de gerestaureerde steegjes van de oude stad. We keren terug via de abdij van Melk en de Wachau, terug naar Passau.

Vroegboekkorting van €50 tot uiterlijk 30/11/2018.

€ 1021 hoofddek met rond venster

€ 1231 middendek met frans balkon en schuifvenster

€ 1284 middendek vooraan met frans balkon en schuifvenster

 

€ 1021 per persoon


Van: dinsdag 24 september 2019

Tot: maandag 30 september 2019


Inbegrepen:

Vervoer met onze recente luxe autocar heen en terug

1 tussenovernachting in half pension in Passau

Bezoek aan Passau met een stadsgids

5 overnachtingen op de MS Viktoria****

Verblijf in VOL PENSION vanaf het avondmaal 2e dag t.e.m. ontbijt 7e dag

Rijkelijk ontbijtbuffet en ’s middags en ’s avonds een 3-gangen maaltijd

Koffie of thee na het middag en avondmaal

Koffie en koek in de namiddag

Feestelijk Gala-diner

Welkomst en afscheidsdrink met de kapitein

Animatieprogramma

Bagage service

Alle taksen en diensten


Niet inbegrepen:

Uitstappen, bezoeken, inkomgelden, …

Dranken bij de maaltijden

Uitstappen pakket : € 120 (te boeken bij reservatie)

Single kamer : op aanvraag

Annulatie en reisbijstandsverzekering : + 6% van de reissom

MS Victoria ****sup

Alle cabines zijn stijlvol en comfortabel ingerichte buitencabines voorzien van individuele airco en verwarming, douches, wc, satelliet-tv, haardroger, minibar, safe telefoon. Verder is er een panorama bar en panorama restaurant. Ook kan er genoten worden van de sauna en whirlpool in het wellness gedeelte.

Dag 1 : heenreis

Vertrek vanuit Wellen via de Duitse autosnelwegen richting Passau. Tussenovernachting.

 

Dag 2 : Passau

Na het ontbijt brengen we een bezoek aan de binnenstad van Passau. In Passau komen drie rivieren bij elkaar, de Donau, de Inn en de Ilz, waardoor de stad ook wel de ’Drierivierenstad’ wordt genoemd. Het barokke stadsbeeld met zijn mooie torens, pleinen, bruggen en straatjes is het werk van de Italiaanse barokmeesters. Midden in het oude centrum staat de Italiaans-barokke dom St. Stephan, waar het grootste kerkorgel ter wereld weerklinkt.

Eigenlijk is er geen enkele reden om weer uit Passau te vertrekken – tenzij het voor een riviercruise is natuurlijk. Veel mensen vinden dat de leukste manier van reizen. Je glijdt rustig over het water, kunt van het leven genieten op elegante en comfortabele schepen, en al het moois op beide oevers is vlakbij. Door Opper-Oostenrijk en de Wachau vaar je naar Wenen, Bratislava en Boedapest en weer terug naar Passau.

Om 15.00u schepen we in op de MS Viktoria**** en nemen onze intrek in onze kamers. En om 16.00u varen we af richting Wenen.

 

Dag 3 : Wenen

Rond het middaguur komen we aan in Wenen. We brengen een bezoek aan de Donau-metropool met de Stephandsdom, de Hofburg, … Wenen, een opvallend samenspel van prachtige oude gebouwen, parken, musea, en… muziek! Hier hebben enkele grote meesters zoals Beethoven, Mozart en Haydn geleefd en gewerkt. Op cultureel vlak steekt Wenen dan ook ver boven elke Europese stad uit. Heel wat elementen in het straatbeeld verwijzen naar de rijke muziekgeschiedenis van de stad. Maar de Oostenrijkse hoofdstad is ook opvallend trendy. Laat je verrassen en ontdek wat hier allemaal te beleven valt! Omstreeks 22.45u varen we weer af en cruisen verder richting Budapest.

 

Dag 4 : Budapest

Omstreeks 14.15u komen we aan in Budapest. Budapest, de Koningin van de Donau, is niet alleen het bruisend hart van Hongarije, maar ook één van de mooiste steden van Europa. Gezellige koffiehuizen, rijke architectuur en UNESCO werelderfgoed wisselen elkaar af. Kuier langsheen de oevers van de Donau en neem de authentieke sfeer van Boedapest helemaal in je op. Om 23.15u zetten we onze cruise weer verder richting Bratislava.

 

Dag 5 : Bratislava

In de late namiddag bereiken we de stad Bratislava. Bratislava mag dan misschien geen adembenemende stad zijn, het is wel een intrigerende stad. Bratislava heeft een buitengewoon interessante geschiedenis en draagt de sporen ervan met waardigheid. De lichte, grote burcht waakt over de knusse binnenstad met de pastelkleurige huisjes, terwijl een enorme vliegende schotel boven de grootste brug van de stad prijkt. Maar Bratislava is ook de stad van gezellige pleinen, leuke terrasjes, kilometers groen langs de Donau. Om 19.00u vatten we de terugreis aan richting het Oostenrijkse Melk en de Wachau.

 

Dag 6 : Melk

Rond het middaguur bereiken we het dorpje Melk. Midden in de Wachau bevindt zich de wereldberoemde abdij van Melk - een van Oostenrijks imposantste en bekendste barokke bouwwerken, rijk aan vele historische kunstschatten. Ook de experten van National Geographic waren onder de indruk van de abdij. Zij verkozen in 2008 Melk namelijk tot meest authentieke bestemming ter wereld. Hoogtepunten zijn ongetwijfeld de marmerzaal en de bibliotheek. Hier zijn zo'n 100.000 werken ondergebracht, waaronder belangrijke historische manuscripten. In de namiddag om 16.00u zetten we koers terug naar onze vertrekplaats in Passau.

 

Dag 7 : terugreis

Omstreeks 09.30u komen we terug aan in Passau en nemen we afscheid van de MS Viktoria. Via de Duitse autosnelwegen gaat het terug huiswaarts. Regelmatige haltes onderweg.


Bekijk ook zeker onderstaande reizen:

Frankrijk
disneylandparijshotel

Disneyland ® Parijs


Meer informatie

Frankrijk
Disneyland kerst

Kerst in Disneyland ® Parijs


Meer informatie

Oostenrijk
Hinterstoder

Hart van Oostenrijk


Meer informatie