Drenthe & Groningen

Volzet

Nederland

Drenthe & Groningen

€ 385 per persoon


Van: vrijdag 16 augustus 2019

Tot: zondag 18 augustus 2019
Schrijf je in op onze nieuwsbrief


  • Omschrijving
  • Wat je moet weten
  • Accomodatie
  • Programma

Drenthe is een van de groenste provincies van Nederland. De provincie Drenthe is onlosmakelijk verbonden met hunebedden. Drenthe telt niet minder dan 54 van deze 5000 jaar oude ganggraven.

€ 385 per persoon


Van: vrijdag 16 augustus 2019

Tot: zondag 18 augustus 2019


Inbegrepen:

Vervoer met onze recente luxe autocar

2 overnachtingen in het Van Der Valk Hotel Emmen****

Verblijf in VOL PENSION vanaf het middagmaal 1e dag t/m middagmaal 3e dag

’s Morgens een zeer uitgebreid Van Der Valk ontbijtbuffet

’s Middags een broodmaaltijd inclusief koffie/thee

Vrijdagavond een standaard buffet avondmaal inclusief 1 drank

Zaterdagavond het Live Cooking Buffet inclusief binnenlands gedistilleerde dranken

Eigen reisbegeleiding

Alle inkomgelden inbegrepen!

Alle uitstappen, taksen en diensten


Niet inbegrepen:

Niks extra te betalen

Single kamer : € 110

Annulatie en reisbijstandsverzekering : + 6% van de reissom

Van der Valk Hotel Emmen****

We verblijven in het mooie Van Der Valk hotel in Emmen. De standaardkamers zijn voorzien van boxspring-bedden met luxe topping, buro, flatscreen tv en een badkamer met douche, toilet. Voor uw ontspanning is er op de begane grond een groot binnenzwembad. Het ontbijtbuffet van Hotel Emmen staat bekend om het zeer ruime assortiment. Op vrijdagavond is er een standaard buffet voorzien inclusief 1 drankje. En op zaterdagavond is er het beroemde Live Cooking Buffet voorzien, inclusief binnenlands gedistilleerde dranken.

Dag 1 :

Vertrek vanuit Wellen richting het dorpje Ruurlo. Korte stop onderweg. In Ruurlo brengen we een bezoekje aan de cactusoase. We worden ontvangen door Anny Cactus met een kopje koffie en krijgen een enthousiaste uitleg over hun cactusoase met een vogeltuin, 2500 planten in de cactustuin, nostalgie uit Grootmoeders tijd, Indianen schilderijen, modelspoorbaan van 400m2, prachtige poppen en nog veel meer... Als afsluiter is er een gratis cactusje uit te zoeken in de verkoopsruimte. Voor het middagmaal rijden we naar Terwolde (bij Deventer). Na het middagmaal rijden we verder richting de provincie Drenthe. In het dorpje Dwingeloo brengen we een bezoekje aan boerderij Rosinkhof. Jan en Jenny Rosink runnen een melkveebedrijf en als neventak maken ze geheel naar eigen recept verschillende soorten roomadvocaat. Onder de naam 'Drents Roomkaatje' brengen ze hun product op de markt.  Ze laten u dan naar hartelust proeven van al hun producten, als dat geen succes wordt dan weten we het niet meer. Nadien rijden we verder naar ons hotel in Emmen.

 

Dag 2 :

Vlakbij de Duitse grens, in het prachtige Westerwolde, ligt de vesting Bourtange. Een uniek historisch verdedigingswerk dat zijn gelijke niet kent. Heden en verleden gaan perfect samen in deze kleine, sfeervolle vestingstad.  Bezoekers van het Bourtange van nu wanen zich eeuwen terug in de tijd. Maak kennis met de vesting Bourtange die nooit werd ingenomen.

Na de lunch rijden we naar de stad Groningen. Hier maken we onder leiding van enkele plaatselijke gidsen een stadswandeling. Nadien is er nog ruim vrije tijd voor wat shopping in de gezelligste winkelstraat van Nederland of tijd voor een terrasje in het levendige centrum. Voor het avondmaal keren we terug naar onze verblijfplaats Emmen.

 

Dag 3 :

Na het ontbijt rijden we naar Borger, waar we de hunebedden gaan bekijken. Het zijn de restanten van prehistorische grafkelders en zijn alleen in dit gedeelte van Nederland te vinden. Het museum vertelt u het verhaal van de hunebedbouwers en laat u met moderne technieken het verleden beleven en zien. Met spectaculaire maquettes en effecten en zelfs een compleet hunebed. Hier gebruiken we ook het middagmaal in de vorm van een boerenlunch. Namiddag rijden we naar één van de mooiste dorpen van Nederland, Orvelte. Orvelte is in feite één groot openluchtmuseum, met prachtig gerestaureerde Saksische boerderijen uit begin 19e eeuw, waarin ambachtelijke bedrijfjes zijn gevestigd. In de late namiddag vatten we de terugreis aan. Onderweg houden we nog halt voor het vrijblijvende avondmaal.


Bekijk ook zeker onderstaande reizen:

Nederland
Hotel Emmen

Volzet

Drenthe & Groningen


Meer informatie

Andorra
vistas-panoramicas-mirador-roc-del-quer

Reeds voorbij

Dwergstaat Andorra


Meer informatie

Frankrijk
Disneyland kerst

Kerst in Disneyland ® Parijs


Meer informatie