Dwergstaat Andorra

Reeds voorbij

Andorra

Dwergstaat Andorra

€ 795 per persoon


Van: zondag 21 juli 2019

Tot: zondag 28 juli 2019


Online Boeken

Schrijf je in op onze nieuwsbrief


  • Omschrijving
  • Wat je moet weten
  • Accomodatie
  • Programma

Het vorstendom Andorra is een dwergstaat gelegen in de Pyreneeën, ingesloten tussen Frankrijk en Spanje. Toeristen die Andorra bezoeken doen dat vooral vanwege de belastingvrije status die het landje kent. Steeds meer weet men Andorra ook te waarderen om het bergachtige landschap met de typisch Andorrese dorpjes en de recreatieve mogelijkheden.

 

€ 795 per persoon


Van: zondag 21 juli 2019

Tot: zondag 28 juli 2019


Inbegrepen:

Vervoer met onze recente luxe autocar

2 tussenovernachtingen in half pension tijdens de heen en terugreis

5 overnachtingen in Hotel Naudi Xalet Montana**** in VOL PENSION

Welkoms- en afscheidsdrink

Water en wijn bij de maaltijden in Andorra

Plaatselijke Nederlandstalige reisbegeleiding

Alle uitstappen, taksen en diensten


Niet inbegrepen:

Dranken bij de maaltijden tijdens de heen en terugreis.

Middagmaal tijdens de heen- en terugreis.

Single kamer : € 120

Inkomgelden, kabelbanen, … (± € 25 )

HOTEL NAUDI – XALET MONTANA****

Gelegen op 1700 meter hoogte in het dorpje Soldeu in het hartje van Andorra en de Pyreneeën. Het hotel werd in de echte Andorraanse stijl met veel hout en natuursteen opgetrokken en kreeg een grondige facelift afgelopen winter.  Modern comfort en tegelijkertijd de gemoedelijke, familiale sfeer is ook eigen aan dit hotel.  Alles is smaakvol ingericht met veel persoonlijke details. Gezellig salon met open haard en mooi uitgerust restaurant.

Dag 1 :

Via de Franse autosnelwegen rijden richting Brive voor onze tussenovernachting.

Dag 2 :

Na het ontbijt zetten we koers richting de dwergstaat Andorra. Aankomst rond de middag, welkomstdrankje, aansluitend middagmaal, installatie in de kamers. Een rustige wandeling door de vallei van Incles geeft een eerste mooie indruk van wat Andorra en de regio te bieden geeft aan mooie berglandschappen.

Dag 3 :

De drie valleientrip biedt een volledig overzicht van de Andorraanse valleien. Bezoek aan het miniatuurmuseum met een rijke collectie aan piepkleine kunstwerkjes bv. een zwaluwennest in de helft van 1 klaprooszaadje. Aansluitend begeleid kuieren door het dorpje Ordino. Daarna bergrit tot op de Coma van Arcalis, vaak aankomstpunt Tour de France en Vuelta España . Kleine wandeling langs de ijzerroute. Middagmaal is voorzien in La Massana. Na de middag beklimmen we de Coll de la Botella, oude smokkelroute. In Pal  maken we een laatste halte om van dichterbij de mountainbikers bezig te zien. Door de 2-Valira tunnel rijden we terug naar het hotel.

Dag 4 :

De Cerdanya is een prachtige zeer brede vallei, de ene helft in Frankrijk, de andere helft in Spanje, vandaar de naam  2 Cerdanyes. Deze streek geniet de meeste uren zonneschijn in heel Europa en is sinds eeuwen bekend voor zijn therapeutische deugden.

In de voormiddag vertoeven we in Mont Louis, een prachtig voorbeeld om de militaire bouwkunst van Vauban goed te vatten. We bezoeken de ‘put van de gestrafte’ in de kazerne waar nog steeds paracommando’s opgeleid worden en aansluitend bekijken en begrijpen we de werking van de eerste zonneoven met dubbele weerkaatsing.

Middagmaal is voorzien in het Spaanse Cerdanya aan de voet van de indrukwekkende bergketen Cadi. In de namiddag gaan we flaneren rond het stadsmeer van Puigcerda.

Dag 5 :

Vertrek richting Coll d'Ordino. Een korte bergrit, met indrukwekkende haarspelbochten, brengt ons tot bij de ‘Mirador Roc de Quer’ . Vanop de speciale uitkijkbrug, met een paar kriebels in de buik (gedeeltelijk glazen vloer waardoor je de leegte kunt zien onder de brug) bewonderen we het mooie bergpanorama. Aansluitend zal een kabelbaanrit ons in  een 10-tal minuten naar El Forn brengen. De rest van de voormiddag spenderen we in deze prachtige omgeving. Tijd voor een drankje op het grote terras met verre uitzichten, misschien een korte wandeling, we maken gegarandeerd kans om marmotjes in volle natuur te observeren.   Wie wenst kan met de stoeltjeslift naar het meer. Middagmaal is voor zien in Meritxell. In de namiddag bezoeken we de moderne basiliek van Meritxell met aansluitend het romaanse kerkje van St Joan de Casellas.

Dag 6 :

Shopping voormiddag in de hoofdstad Andorra. Tegen 13 uur worden we verwacht in Ransol. Aperitief staat gekoeld klaar en we genieten van een echte barbecue in volle natuur. Een niet te vergeten namiddag. Afscheidswoordje met een drankje.

Dag 7 :

We nemen afscheid van Andorra en zetten koers naar het Franse kuuroord Ax-les-Thermes. Via de veertien borden met uitleg van een route in de oude stad, kan men de geschiedenis en architectuur ontdekken van Ax-les-Thermes, langs het bad van Les Ladres, haar Thermen, haar Casino uit de Belle Epoque, haar straten en fonteinen. Middagmaal in de buurt. Na het middagmaal zetten we koers richting de tussenovernachting in de buurt van Limoges.

Dag 8 :

Na het ontbijt terug richting Wellen met regelmatige haltes onderweg.


Bekijk ook zeker onderstaande reizen:

Nederland
Hotel Emmen

Volzet

Drenthe & Groningen


Meer informatie

Andorra
vistas-panoramicas-mirador-roc-del-quer

Reeds voorbij

Dwergstaat Andorra


Meer informatie

Frankrijk
Disneyland kerst

Kerst in Disneyland ® Parijs


Meer informatie