Filzmoos

Oostenrijk

Filzmoos

€ 598 per persoon


Van: zondag 06 september 2020

Tot: zaterdag 12 september 2020


Online Boeken

Schrijf je in op onze nieuwsbrief


  • Omschrijving
  • Wat je moet weten
  • Accomodatie
  • Programma

Deze reis gaat door zoals gepland, met natuurlijk de verplichte veiligsheidsmaatregelen. (mondmasker, afstand houden, handen ontsmetten, ...)
Inschrijven nog steeds mogelijk.

Ook dit jaar trekken we weer naar ons 2e thuis in Oostenrijk. Het schilderachtige bergdorpje Filzmoos en het familiehotel Wurzer is reeds jaren een vaste waarde in ons programma.

Het is er altijd een beetje thuiskomen.
Tijdens deze 7 daagse reis ontdekken we de omgeving van het Salzburgerland.

€ 598 per persoon


Van: zondag 06 september 2020

Tot: zaterdag 12 september 2020


Inbegrepen:

6 overnachtingen in Alpenhotel Wurzer***

Verblijf in half pension vanaf  het avondmaal 1e dag t.e.m. ontbijt 7e dag

Gratis gebruik van de wandelbus

Gratis gebruik van het plaatselijk openbaar zwembad

Welkomstdrink

1 x buffet avondmaal in het hotel

1 x koffie en koek aangeboden door het hotel

Alle taksen en diensten


Niet inbegrepen:

Maaltijden tijdens de heen en terugreis

Middagmalen

Dranken bij de maaltijden

Inkomgelden, kabelbaan, boottocht, …

Single kamer : € 60

Inkomgelden : ± € 37 pp

Dachstein kabelbaan + combi ijspaleis + hangbrug : ± € 42,50 pp

Dachstein enkel kabelbaan : ± € 34 pp

Annulatie + bijstandsverzekering : + 7,5% van de reissom

Alpenhotel Wurzer***

Dit hotel is al meer dan 20 jaar onze vaste verblijfplaats in het Salzburgerland.  Bij de Nederlandstalige eigenaars Franz, Ellen en zoon Patrick is het altijd goed vertoeven. De kamers, gerenoveerd in 2017, zijn comfortabel ingericht en beschikken over badkamer met bad/douche, toilet, telefoon, safe en tv. Het verblijf is op basis van half pension met een uitgebreid ontbijtbuffet en een heerlijk 3-gangen avondmaal (keuzemenu) met lokale en internationale specialiteiten.  1 x per week is er ook een overheerlijk en uitgebreid buffet.

Dag 1

Via de Duitse en Oostenrijkse snelwegen berei­ken we het pittoreske dorpje Filzmoos in Oosten­rijk. Kamerverdeling en avondmaal.

Dag 2

Na het ontbijt neemt onze hotelbaas Franz ons mee op een kleine ontdekking doorheen ‘zijn’ dorpje. Vrij middagmaal in het centrum van Filzmoos of bij de Hofalmen. Namiddag maken we voor de liefhebbers een mooie wandeling richting de Hofalmen. Op het terras is het mooi vertoeven in een prachtig bergdecor. De niet-wandelaars kunnen met de gratis wandelbus ook naar de Hofalmen komen. Te voet of met de wandelbus terug richting Filzmoos voor het avondmaal.

Dag 3

Na het ontbijt zetten we koers richting de hoog­ste berg van Oostenrijk, de Großglockner. Elke kilometer en elke van de in totaal 36 keerboch­ten van de Großglockner Hochalpenstraße is een genot! De bestemming van alle bezoekers is de Kaiser-Franz-Josefs-Hoogte. Van hier opent zich het uitzicht op de hoogste berg van Oostenrijk, die met zijn 3.798 meter ver uitsteekt boven de grootste gletsjer van de Oost-Alpen, de 9km lange Pasterze. We genieten van het panorama onderweg en houden regelmatig halt voor de nodige foto-stops. Een onvergetelijke dag in het Nationaal Park Hohe Tauern. (inkom Großglockner: ± v 6 pp)

Dag 4

We starten de voormiddag met een bezoekje het Adelaarsnest, ofwel het Kehlsteinhaus in Berch­tesgaden, is voor veel mensen wellicht een be­laden excursie is. Het buitenverblijf van Hitler is niet iets waar je gezien wilt worden, maar.., het is een grote toeristische attractie, al sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog. Het is opvallend dat er bijna niet gesproken en geschreven wordt over het verleden, maar dat het wel iets is dat iedereen gezien wil hebben. Nadien rijden we verder naar de Königssee. Door de omringende bergen heeft de Königssee wel iets weg van een Noorse fjord. De Königssee staat bekend om de indrukwekkende echo en de bedevaartkapel van St. Bartholomä. De liefhebbers kunnen een boot­tochtje maken naar het eiland met de bedevaart­kapel. (Kehlsteinhaus: ± v 17 pp; boottocht: ± v 14 pp)

Dag 5

Voormiddag rijden we naar Ramsau voor een bezoekje aan het gekende lodenfabriekje. Bij Lo­denwalker wordt sinds 1434 wollen kleding ge­maakt van hoge kwaliteit. We krijgen een kijkje in het authentieke productieproces en hebben de mogelijkheid om de producten in de winkel te bekijken. In het centrum van Raumsau en aan de beroemde springschans voorzien we vrije tijd voor het vrije middagmaal. Namiddag is er de mogelijkheid voor de liefhebbers om met de ka­belbaan (facultatief) naar de Dachstein-gletsjer te zweven tot op een hoogte van 2700m. Hier kan je een bezoekje brengen aan het ijspaleis of je moed testen op de hoogstgelegen hangbrug of op de ‘trap in het niets’. Of neem een kijkje op de SkyWalk die 250m boven de grond zweeft. (kabelbaan + combi ijspaleis + hangbrug: ± v 42,50; en­kel kabelbaan: ± v 34)

Dag 6

Vandaag genieten we van onze verblijfplaats Filzmoos. Vrij middagmaal in het centrum van Filzmoos. Voor de liefhebbers kan er een wande­ling naar één van de vele almen gemaakt wor­den. Namiddag worden we door Patrick, Franz en Ellen getrakteerd op koffie en koek.

Dag 7

Na het ontbijt nemen we afscheid van de familie Wurzer en keren terug huiswaarts via de Oos­tenrijkse en Duitse  


Bekijk ook zeker onderstaande reizen:

Oostenrijk
Filzmoos hotel

Filzmoos


Meer informatie

Extra Bus
15 lloret-de-mar

Lloret de Mar


Meer informatie

België
Pairi Daiza

Laatste plaatsen!

Pairi Daiza 16/08


Meer informatie