Friesland

Nederland

Friesland

Van: vrijdag 13 augustus 2021

Tot: zondag 15 augustus 2021


Online Boeken

Schrijf je in op onze nieuwsbrief


  • Omschrijving
  • Wat je moet weten
  • Accomodatie
  • Programma

Tijdens deze 3 daagse busreis trekken langsheen de mooiste plekjes in de schilderachtige Nederlandse provincie, Friesland.

Van: vrijdag 13 augustus 2021

Tot: zondag 15 augustus 2021


Inbegrepen:

2 overnachtingen in Van der Valk Leeuwarden****

Verblijf in vol pension vanaf middagmaal 1e dag t/m middagmaal 3e dag

’s morgens ver, uitgebreid en luxe ontbijtbuffet

’s middags lunch of broodmaaltijd

1 x warm en koud buffet incl. 2 drankjes

1 x Live Cooking buffet incl. Hollands dranken assortiment

Inkomgelden + boottocht Giethoorn

Eigen reisbegeleiding

Alle taksen en diensten


Niet inbegrepen:

Dranken bij de maaltijden (tenzij anders vermeld)

Single kamer : + € 

Annulatie + bijstandsverzekering : + 7,5% van de reissom

Hotel Van der Valk Leeuwarden****

Centraal gelegen in het prachtige en natuurlijke Friesland, dus de ideale uitvalsbasis voor onze ontdekking doorheen Friesland. De Comfort kamers zijn stuk voor stuk sfeervol ingericht en beschikken over alle luxe en comfort. Extra brede bedden, een regendouche, maar ook een bad en een apart toilet. De dag starten we met een vers, uitgebreid en luxe ontbijtbuffet.

Dag 1

Vertrek vanuit Wellen richting de Nederlandse provincie Friesland. Onderweg houden we een vrijblijvende koffie- en plaspauze. Bij aankomst in Friesland starten we met een middaglunch. Leeuwarden of Ljouwert – zoals deze plaats op zijn Fries heet – is de trotse hoofdstad van de provincie Friesland, de start- en finishplek van de Friese Elfstedentocht, de geboorteplaats van Mata Hari en was Culturele Hoofdstad van 2018! Reden genoeg voor een bezoekje. Leeuwarden is een combinatie van winkelgebieden, cultu­rele hoogtepunten en een bruisend nachtleven. Leeuwarden telt meer dan 600 monumenten, waaronder de Oldehove, de Nederlandse toren van Pisa. Shopaholics kunnen terecht in de Kleine Kerkstraat, een van de meest charmante winkel­straten van Nederland.

Voor het avondmaal verlaten we de stad en trekken richting ons hotel. Kamerverdeling en een warm en koud buffetavondmaal inclusief 2 drankjes.

Dag 2

Na het ontbijt volgen we de Aldfaers Erfroute richting Allingawier. Het karakteristieke terpdorp werd ooit bestempeld als één van de tien mooi­ste plaatsen van Nederland. Een schilderachtig dorpje net beneden de afsluitdijk. Midden in het Friese platteland. Zie de dorpsschilder zijn kunsten vertonen en bezoek de echte smidse. Wandel verder door het dorp naar de muse­umboerderij en ervaar het leven van een Fries boerengezin van de afgelopen eeuwen. Daarna rijden we verder richting Hindeloopen, het pit­toresk Elfstedenstadje aan het IJsselmeer. In één van de steegjes in Hindeloopen is dé beziens­waardigheid, het Eerste Friese Schaatsmuseum gevestigd. We vernemen er alles over schaatsen en de schaatssport en over de Elfstedentocht die uiteraard veel aandacht krijgt. Men toont er de grootste schaatscollectie ter wereld waaronder enkele eeuwenoude exemplaren. Schaatsen ooit gedragen door koning Willem-Alexander kan je er zien, maar belangrijker ook die van Evert van Benthem, tweevoudig winnaar van de Elfsteden­tocht.

Om de namiddag af te sluiten trekken we rich­ting de stad Sneek. Sneek is werkelijk omarmd door water, overal waar je komt is er een gracht. Een gezellige stad die we absoluut moeten ge­zien hebben. Samen met onze gids ontdekken we alle hoekjes van Sneek.

Voor het avondmaal keren we terug naar ons hotel in Leeuwarden. Vanavond staat er het Live Cooking Buffet voor ons klaar, inclusief drankjes à volonté van het Hollands dranken assortiment. Het buffet omvat diverse voorgerechten, salade­buffet, buffet met diverse soorten vis en vlees à la minute bereid, Oosters wokbuffet met diverse bijgerechten, selectie van warme gerechten en natuurlijk een grand dessert buffet.

Dag 3

We genieten nog van het luxe ontbijtbuffet en vertrekken richting Harlingen. Wie een wande­ling door Harlingen maakt, ervaart de roemruch­te historie. Niet alleen het rijke maritieme verle­den dankzij de havens, de zeilvloot en dergelijke. De al genoemde prachtige oude panden dragen ook heel nadrukkelijk bij aan de bijzondere am­biance van onze zeehavenstad. Wat te denken van de prachtige pakhuizen op de kades langs de Noorder- en Zuiderhaven. Voorzien van intri­gerende namen van overzeese landen en steden waarmee handel werd gedreven. Middagmaal.

Namiddag rijden we richting het Venetië van het Noorden, het dorpje Giethoorn. In Giethoorn, een typisch Hollands plaatsje, kunt u perfect zien hoe Nederlanders graag met en op het water leven. In een omgeving vol meertjes, rietlanden en bosgebied bevindt zich dit mooie plaatsje met z’n vele fraaie boerderijen met rieten daken en karakteristieke houten bruggetjes. We maken er een boottochtje alvorens terug huiswaarts te keren.  


Bekijk ook zeker onderstaande reizen:

Oostenrijk
Filzmoos hotel

Wandelreis Filzmoos


Meer informatie

Spanje
15 lloret-de-mar

Lloret de Mar


Meer informatie

Duitsland
brandenburg-gate-275437_1920

City Trip Berlijn


Meer informatie