Hart van Oostenrijk

Oostenrijk

Hart van Oostenrijk

€ 695 per persoon


Van: zondag 07 juli 2019

Tot: zaterdag 13 juli 2019


Online Boeken

Schrijf je in op onze nieuwsbrief


  • Omschrijving
  • Wat je moet weten
  • Accomodatie
  • Programma

Een landschap om verliefd op te worden ... Prachtige berglandschappen, glooiende weilanden, hoogtes en mooie plaatsen - de vakantieregio Pyhrn-Priel in het zuiden van Oberösterreich presenteert zich van haar mooiste kant. Het gebied tussen de Dode Mountains en Sengsengebirge overtuigt niet alleen met tal van pittoreske uitzichten en de nabijheid van het Nationaal Park Kalkalpen.

€ 695 per persoon


Van: zondag 07 juli 2019

Tot: zaterdag 13 juli 2019


Inbegrepen:

Vervoer met onze recente luxe autocar

1 tussenovernachting tijdens de heenreis in een 4-sterrrenhotel in Möndsee

5 overnachtingen in Hotel Lavendel****

Verblijf in half pension vanaf het avondmaal 1e dag t/m ontbijt 7e dag

’s morgens een uitgebreid ontbijtbuffet

’s avonds een 4-gangen verwen keuzemenu met saladebar in Hotel Lavendel

Wekelijks verschillende thema-avonden in het hotel

Dagelijks in Hotel Lavendel ‘Nachmittagsjause’ met snacks en huisgemaakt gebak

Gratis gebruik van verwarmd binnen- en buitenzwembad, Finse sauna, dampbad

Pyhrn Priel Card (alle kabelbanen in de regio gratis te gebruiken!)

Eigen reisbegeleiding

Alle uitstappen, taksen en diensten


Niet inbegrepen:

Middagmalen

Dranken bij de maaltijden

Inkomgelden (± € 35-40 pp)

Single kamer : € 100

HOTEL LAVENDEL****

Dit charmante 4-sterren hotel, gelegen in het dorpje Windischgarsten, is uw tijdelijke thuis in het midden van de indrukwekkende bergwereld van Oberösterreich. Kijk uit naar een heerlijk verblijf op een al even mooie locatie, vergezeld van culinaire hoogstandjes.

Dag 1 :

Heenreis via de Duitse en Oostenrijkse autosnelwegen richting onze tussenovernachting in Salzkammergut aan de Möndsee. Regelmatige haltes onderweg.

Dag 2 :

We nemen afscheid van de Möndsee en rijden richting Ebensee. Hier schepen we in voor een boottocht over de Traunsee richting Gmunden. De Traunsee, met 191 meter het diepste meer van Oostenrijk. Bij aankomst in Gmunden is er vrije tijd voor het middagmaal. In de namiddag rijden we verder naar onze verblijfplaats Windischgarsten.

Dag 3 :

Onder leiding van een plaatselijke gids maken we een verkenning van onze verblijfsplaats met onder andere de historische markt en vernemen we alles over het Garstnertal. Namiddag gaat het met de zetellift omhoog naar de huisberg Wurbauerkogel tot op een hoogte van 850m. Van op de 21 meter hoge panoramatoren genieten we van een heerlijk panorama op het omliggende gebergte. Bij helder weer hebben we zicht op 21 bergen boven de 2000 meter.

Dag 4 :

Vandaag rijden we naar de Stift Admont. Hier bezoeken we de grootste kloosterbibliotheek ter wereld met meer dan 200.000 werken. Namiddag rijden we door het Nationaalpark Gesäuse, een 24km lang dal van de Enns, naar het dorpje Eisenerz. Hier bezoeken we de Erzberg. Niet meer alleen een werklocatie voor mijnwerkers maar ook een avontuur voor jong en oud. De Erzberg is een actieve mijn, destijds de modernste van Europa, waar meer dan 1.300 jaar erts gewonnen is. Haulyfahrt: we gaan met de sterkste en grootste taxi ter wereld, de Hauly, een omgebouwde 860 PS-reus met een uitzichtplatform, de hellingen van de berg op en zien onderweg hoe de actieve mijnbouw plaatsvindt met zware voertuigen en dieplepels. Een onvergetelijke belevenis.

Dag 5 :

De grootste publiekstrekker in dit deel van Opper-Oostenrijk is echter Steyr, een van de best bewaard gebleven middeleeuwse steden van Oostenrijk. Het historische centrum van Steyr heeft een prachtige gotische architectuur waaronder het raadhuis, veel oude woonhuizen, stadspoorten en talloze kerken. Onder leiding van een plaatselijke gids brengen we een bezoek aan deze historische stad. En we voorzien vrije tijd voor shopping en een terrasje.

Dag 6 :

Vandaag rijden we naar Hinterstoder. Met de kabelbaan bereiken we vlotjes een hoogte van 1400 meter. Voor de liefhebbers gaat het met de Höss Express verder tot 1850 meter voor een adembenemende blik over het Tote Gebirge. De nieuw aangelegde wandelpaden, samen met de stuwmeren en het uitkijkplatform Dachtsteinblick zorgen voor een mooie afsluiter.

Dag 7 :

Na het ontbijt gaat het via de Oostenrijkse en Duitse autosnelwegen rechtstreeks terug huiswaarts. Regelmatige haltes onderweg.


Bekijk ook zeker onderstaande reizen:

Nederland
Hotel Emmen

Laatste plaatsen!

Drenthe & Groningen


Meer informatie

Oostenrijk
Hinterstoder

Hart van Oostenrijk


Meer informatie

Andorra
vistas-panoramicas-mirador-roc-del-quer

Laatste plaatsen!

Dwergstaat Andorra


Meer informatie