Harz - Wernigerode

Duitsland

Harz - Wernigerode

€ 466 per persoon


Van: vrijdag 26 juli 2019

Tot: dinsdag 30 juli 2019


Online Boeken

Schrijf je in op onze nieuwsbrief


  • Omschrijving
  • Wat je moet weten
  • Accomodatie
  • Programma

De Harz is één van de fascinerendste vakantiebestemmingen die binnen enkele uren reizen vanuit België te bereiken is. Het noordelijkste middelgebergte van Duitsland heeft naast veel natuurschoon ook de nodige historische stadjes die een bezoek meer dan waard zijn. Zowel natuurliefhebbers als cultuurliefhebbers kunnen in de Harz hun hart ophalen.

€ 466 per persoon


Van: vrijdag 26 juli 2019

Tot: dinsdag 30 juli 2019


Inbegrepen:

Vervoer met onze recente luxe autocar

4 overnachtingen in HKK Hotel Wernigerode****

Verblijf in half pension vanaf het avondmaal 1e dag t.e.m. het ontbijt 5e dag

’s morgens een uitgebreid ontbijtbuffet en ’s avonds een warm en koud dinerbuffet

Eigen reisbegeleiding

Alle inkomgelden twv. ± € 70 per persoon

Nostalgische stoomtreinrit naar de Brocken

Alle uitstappen, taksen en diensten


Niet inbegrepen:

Single kamer : € 60

Annulatie en reisbijstandsverzekering : + 6% van de reissom

Middagmalen

Dranken bij de maaltijden

HKK HOTEL WERNIGERODE****

Een modern ingerichte hotel in Wernigerode, op slechts 100m van het historische centrum. Verblijven doen we in de eigentijdse en comfortabele kamers, voorzien van alle comfort. ‘s Morgens ontbijtbuffet en ’s avonds een koud en warm dinerbuffet. Verder genieten we van de “Gemütlichkeit” in de Berliner Zille bar. Gratis gebruik van sauna, stoombad en fitnessruimte.

1e dag : Goslar

Via Venlo voor een koffiehalte. Daarna door het Ruhrgebied naar de omgeving van Hannover voor het vrij middagmaal. Verder naar Goslar, een fantastische kennismaking met de Harz. Deze stad was lange tijd de uitverkoren verblijfplaats van de eerste Duitse keizers. We maken een wandeling vanaf de Kaiserpfalz tot op de sfeervolle Markt met o.a. een prachtig 16de eeuws stadhuis. Daarna vervolgen we onze weg naar onze verblijfplaats Wernigerode, voor kamerverdeling, avondmaal en overnachting. HKK Hotel Wernigerode****

 

2e dag : Wernigerode – Brockenbahn

Na het ontbijt verkennen we onze verblijfplaats. In het historische centrum kunt u genieten van kleurrijke vakwerkhuizen, het stadhuis op de markt, het scheve huis, het kleinste huis en het oudste huis. Aansluitend nemen we vanuit onze verblijfplaats het nostalgische stoomtreintje de Brockenbahn naar de Brocken, met zijn 1.142m de hoogste berg van Midden Duitsland. En ritje doorheen de prachtige natuur. Boven genieten we van het prachtige uitzicht. Ook nemen we een kijkje in het Brockenhaus. We ontdekken er alles over de turbulente geschiedenis en fauna en flora van de Brocken en omgeving.

 

3e dag : Nordhausen – Stolberg

Na het ontbijtbuffet rijden we naar Nordhausen voor een bezoek aan het voormalige concentratiekamp Mittelbau-Dora, waar V2’s op een onmenselijke manier door de gevangenen geproduceerd werden. Een aangrijpende ervaring. Vrij middagmaal in het centrum van Nordhausen. Namiddag brengen we een bezoek aan de “Echter Nordhauser” een traditionele stokerij van brandewijn. We beëindigen onze dag in het mooie vakwerkhuizenstadje Stolberg.

 

4e dag : Quedlinburg - Rübeländer druipsteengrotten

We rijden naar Quedlinburg één van de mooiste plaatsjes in de Harz. In het centrum van deze meer dan 1000 jaar oude stad waant u zich in de middeleeuwen. De Romaanse gebouwen, de 1300 vakwerkhuizen en villa’s vertellen de geschiedenis van weleer. Vrij middagmaal. Namiddag rijden we naar het door ruige rotswanden omgeven plaatsje Rübeland, bekend om zijn prachtige druipsteengrotten. U ziet de indrukwekkende stalactieten en stalagmieten, de kristalkamer en het grottenmeer in de Hermannsgrot.

 

5e dag : Jägermeister

Na het ontbijt nemen we afscheid van Wernigerode. Voormiddag brengen we een bezoek aan de fabrieken van het wereldwijd bekende kruidendrankje ‘Jägermeister’. Vrij middagmaal in Braunschweig. Namiddag gaat het in de richting van het Ruhrgebied met nog een tussenstop voor het vrije avondmaal.


Bekijk ook zeker onderstaande reizen:

Nederland
Hotel Emmen

Volzet

Drenthe & Groningen


Meer informatie

Andorra
vistas-panoramicas-mirador-roc-del-quer

Reeds voorbij

Dwergstaat Andorra


Meer informatie

Frankrijk
Disneyland kerst

Kerst in Disneyland ® Parijs


Meer informatie