Herfst in Zwarte Woud

Duitsland

Herfst in Zwarte Woud

€ 399 per persoon


Van: zaterdag 03 oktober 2020

Tot: dinsdag 06 oktober 2020


Online Boeken

Schrijf je in op onze nieuwsbrief


  • Omschrijving
  • Wat je moet weten
  • Accomodatie
  • Programma

Tijdens deze 4 daagse reis genieten we van de prachtige herfstkleuren in het Zwarte Woud.

€ 399 per persoon


Van: zaterdag 03 oktober 2020

Tot: dinsdag 06 oktober 2020


Inbegrepen:

3 overnachtingen in Hotel Grünwinkel***

Verblijf in VOL PENSION vanaf het middagmaal de 1e dag t.e.m. het middagmaal de 4e dag.

Schnaps proeverij

Eigen reisbegeleiding

Alle uitstappen, taksen en diensten


Niet inbegrepen:

Dranken bij de maaltijden

Single kamer : + € 51

Annulatie + bijstandsverzekering : + 7,5% van de reissom

HOTEL GRÜNWINKEL***

Dit kleine familiehotel is gelegen in het dorpje Oberharmersbach, midden in het Zwarte Woud, en is reeds vele jaren onze vaste verblijfplaats. Alle kamers zijn voorzien van alle comfort zoals bad/douche, toilet, tv, telefoon en haardroger. Verder kan er gebruikt gemaakt worden van de sauna en het stoombad. Er is een lekker ontbijtbuffet en een 4-gangen diner. Dit hotel staat bekend om zijn uitstekende keuken met lokale en internationale specialiteiten.

Dag 1

Vertrek ’s morgens via de Duitse autosnelwegen richting het prachtige wijn- en bloemendorpje Sasbachwalden. We wandelen er langs de ty­pische huisjes. Daarna gaat het verder naar de Mümmelsee met een korte wandeling rond het meertje. Via de Schwarzwald Hochstrasse berei­ken we Freudenstadt, gekend voor het grootste vierkante marktplein van Duitsland. Voor het avondmaal rijden we naar ons hotel in Oberhar­mersbach. Bij aankomst worden we verwelkomd door Christina. Kamerverdeling en avondmaal.

Dag 2

Voormiddag rijden we naar Gengenbach, één van de mooiste stadsgezichten van het Zwarte Woud, omgeven door de stadsmuren, poorten en torens. In Biberach houden we een schnaps proeverij. In opperbeste stemming rijden we ver­der naar Triberg, gekend voor zijn watervallen. Met een totale hoogte van 162m behoren zij tot de grootste van Duitsland. Het water stort zich in 7 trappen schuimend en bruisend naar beneden. Eveneens is Triberg het centrum van de gekende koekoeksklok uit het Zwarte Woud. Een kijkje in één van de vele winkels vol koekoeksklokken loont zeker de moeite waard. Op de terugweg houden we nog even halt de grootste koekoeks­klok ter wereld. Voor het avondmaal keren we terug naar ons hotel.

Dag 3

Na het ontbijtbuffet rijden we via het Glotterdal naar de abdijkerk van St. Peter voor een kort be­zoekje. Daarna gaat het verder richting Titisee, een toeristisch plekje aan het gelijknamige meer. Hier is er wat vrije tijd. Namiddag brengen we een bezoek aan Freiburg. De gunstige ligging en haar historisch centrum maken van de stad een trekpleister voor toeristen. Een stadswandeling brengt ons langsheen de voornaamste beziens­waardigheden. Vrije tijd voor shopping. Voor het avondmaal keren we terug naar ons hotel.

Dag 4

Na het ontbijt nemen we afscheid van de familie Pfundstein en verlaten Oberharmersbach in de richting van de stad Baden-Baden. Baden-Baden is met haar 2.000 jaar lange traditie het neusje van de zalm onder de kuuroorden, niet in de laatste plaats vanwege de fantastische ligging. Bijzondere trekpleisters in Baden-Baden zijn het imposante casino, de pittoreske oude stad, de wereldberoemde Lichtentaler Allee en het ar­chitectonisch eruit springende museum Frieder Burda. Namiddag keren we terug huiswaarts via Duitse autosnelwegen.


Bekijk ook zeker onderstaande reizen:

Oostenrijk
Filzmoos hotel

Filzmoos


Meer informatie

Extra Bus
15 lloret-de-mar

Lloret de Mar


Meer informatie

België
Pairi Daiza

Laatste plaatsen!

Pairi Daiza 16/08


Meer informatie