Hongarije & Boedapest

Laatste plaatsen!

Hongarije

Hongarije & Boedapest

€ 965 per persoon


Van: zaterdag 09 juli 2022

Tot: zaterdag 16 juli 2022


Online Boeken

Schrijf je in op onze nieuwsbrief


  • Omschrijving
  • Wat je moet weten
  • Accomodatie
  • Programma

Pannonhalma, waar we de Benedictijner abdij bezoeken. Eén van de belangrijkste toeristische attracties van Hongarije en sinds 1996 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. We ontdekken er een uniek stukje Hongaarse cultuur met als pronkstuk de monumentale bibliotheek.

Boedapest wordt ook wel het Parijs van het oosten genoemd. Een naam die toch wat moet betekenen! De Hongaarse hoofdstad is zonder twijfel één van de mooiste steden van Europa.

Verder ontdekken we de Hongaarse steden Esztergom, Szentendre en natuurlijk onze verblijfplaats Visegrád.

En Hongarije bezoeken zonder een gekende poesta kan natuurlijk niet. We trekken naar een poesta in de buurt van Kecskemét voor een compleet poestaprogramma met dressuur, koetstocht, middagmaal met wijn en muziek. Een leuke dag gegarandeerd.

€ 965 per persoon


Van: zaterdag 09 juli 2022

Tot: zaterdag 16 juli 2022


Inbegrepen:

Tussenovernachting op de heen en terugreis

5 overnachtingen in Hotel Visegrád****

Verblijf in vol pension vanaf avondmaal 1e dag t/m ontbijt 8e dag

Alle uitstappen en inkomgelden

Poesta met maaltijd, wijn en muziek

Ridderspelen met koninklijk diner

Alle taksen en diensten


Niet inbegrepen:

Dranken bij de maaltijden

Middagmalen heen- en terugreis

Single kamer toeslag : + € 180

Annulatie + bijstandsverzekering : + 7,5%

Hotel Visgrád****

Mooi gelegen aan de Donau. Een modern hotel met mooie kamers die beschikken over alle comfort zoals tv, telefoon, bad/douche, wc, minibar, safe en airco. In het gezellige restaurant worden verzorgde maaltijden opgediend. Verder beschikt het hotel over een ruim terras, binnen en buitenzwembad en wellness met sauna en jacuzzi. Eveneens is er ook een bowlingbaan in het hotel.

Dag 1

Vertrek vanuit Wellen via de Duitse autosnelwe­gen richting Oostenrijk voor onze tussenover­nachting. Regelmatige haltes onderweg.

Dag 2

Na het ontbijt rijden we richting de Hongaarse grens en verder naar Pannonhalma, waar we de Benedictijner abdij bezoeken. Eén van de belangrijkste toeristische attracties van Honga­rije en sinds 1996 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. We ontdekken er een uniek stukje Hon­gaarse cultuur met als pronkstuk de monumen­tale bibliotheek. Na het bezoek is er een middag­maal voorzien in de buurt. In de namiddag rijden verder naar onze verblijfplaats Visegrád waar we onze intrek nemen in Hotel Visegrád****. Kamer­verdeling. ’s Avonds is er een ontvangst met diner en live muziek.

Dag 3

Na het ontbijt vertrekken we richting Boeda­pest. Boedapest wordt ook wel het Parijs van het oosten genoemd. Een naam die toch wat moet betekenen! De Hongaarse hoofdstad is zonder twijfel één van de mooiste steden van Europa. Het stadscentrum wordt in tweeën gedeeld door de Donau. De fabelachtige monumenten zijn versierd met overdadige decoraties en bladgoud en ze laten de stad in een heerlijke sfeer baden. Boedapest is de stad van de thermale baden, de art-nouveau en gezellige cafeetjes. Samen met onze plaatselijke NL-talige gids gaan we er op ontdekking en brengen een bezoekje aan het Parlementsgebouw. Middagmaal voorzien we in het shiprestaurant. Namiddag is er vrije tijd om te shoppen en te genieten van een terrasje. Voor het avondmaal keren we terug naar ons hotel in Visegrád.

Dag 4

Vandaag trekken we naar Esztergom, waar we de grootste en mooiste kathedraal van Hongarije gaan bezoeken. De kathedraal is maar liefst 118 m lang, 40 m breed en bij de koepel 72 m hoog. We maken er kennis met de rijke kerkhistorische kunst in de schatkamer.

Voor het middagmaal rijden we terug naar ons hotel waar we in de tuin een scone-party hou­den. Nadien voorzien we wat vrije tijd om te ge­nieten van de faciliteiten van het hotel zoals de sauna, bubbelbad en zwembad.

In de late namiddag worden we verwacht in de benedenburcht van Visegrád. We worden ont­vangen door de diotbewaarder, die ons in het kort iets vertelt over de geschiedenis van de burcht en de ridderorde die daar gehuisvest was. Tijdens de ridderspelen bewijzen vervolgens de ridders hun kunnen in het boogschieten, speerwerpen en de knots. Ook wij krijgen de kans om onze ridderkunsten te bewijzen. Als afsluiter krijgen we wijn van Eger en een verfrissend bronwater geserveerd op het terras van de panoramatoren, met op de achtergrond een prachtig panorama over de Donau. Bij zonsondergang maken we een boottocht langsheen de Donauknie en slui­ten we de dag af met een koninklijk diner in het Renaissance-restaurant.

Dag 5

Voormiddag staat het koninklijk paleis en de bovenburcht van Visegrád op het programma. Het middagmaal gebruiken we in het Paleis-restaurant waar we het ‘hof van middeleeuwse ambachten’ kunnen bekijken.

In de namiddag trekken we naar Szentendre. Een toeristische trekpleister, rijk aan monumenten en musea met een schilderachtige uitzicht op de Donau. Tijdens de rondleiding ontdekken we de belangrijkste bezienswaardigheden. Ook voor­zien we natuurlijk wat vrije tijd om te winkelen en een terrasje te doen.

Voor het avondmaal, inclusief zigeunermuziek, keren we terug naar ons hotel.

Dag 6

Hongarije bezoeken zonder een gekende poes­ta kan natuurlijk niet. Vandaag trekken we naar een poesta in de buurt van Kecskemét voor een compleet poestaprogramma met dressuur, koet­stocht, middagmaal met wijn en muziek. Afhan­kelijk van de stemming vertrekken we terug naar Visegrád voor het avondmaal.

Dag 7

In de voormiddag nemen we afscheid van Vise­grád en vatten de terugreis aan richting Oosten­rijk voor de tussenovernachting.

Dag 8

Na het ontbijt via de Duitse autosnelwegen terug huiswaarts met regelmatige haltes onderweg.


Bekijk ook zeker onderstaande reizen:

Frankrijk
arromanches pano

Normandië


Meer informatie

Spanje
h10conquistador

Tenerife


Meer informatie

Duitsland
7 baden-baden

Herfst in Zwarte Woud


Meer informatie