Kastelen en tuinen van Kent

Engeland

Kastelen en tuinen van Kent

€ 379 per persoon


Van: vrijdag 04 oktober 2019

Tot: zondag 06 oktober 2019


Online Boeken

Schrijf je in op onze nieuwsbrief


  • Omschrijving
  • Wat je moet weten
  • Accomodatie
  • Programma

In Kent beleef je met al je zintuigen een unieke mix van tuinen en kastelen. Soms resten er maar ruïnes, maar andere kastelen tonen hun mooiste interieurs. In de omliggende tuinen worden alle zintuigen geprikkeld. Niet enkel voor de bloemen en planten maar je kan ook verdwalen in een doolhof, wandelen in de groene omgeving, wandelen op een slagveld enz,... Puur genot voor het oog, die mix van kasteel- en tuinpracht.

€ 379 per persoon


Van: vrijdag 04 oktober 2019

Tot: zondag 06 oktober 2019


Inbegrepen:

Vervoer met onze recente luxe autocar

2 overnachtingen in Ashford International Hotel****

Verblijf in half pension vanaf het avondmaal 1e dag t/m ontbijt 3e dag

Eigen reisbegeleiding

Alle inkomgelden twv. € 70 per persoon zijn inbegrepen!

Alle uitstappen, taksen en diensten


Niet inbegrepen:

Single kamer : € 65

Annulatie- en reisbijstandsverzekering : + 6% van de reissom

Middagmalen

Dranken bij de maaltijden

Ashford International Hotel****

Een modern hotel, uitstekend gelegen voor onze 3-daagse verkenning van het graafschap Kent. Alle ruime kamers zijn voorzien van al het nodige comfort voor een aangenaam verblijf, bad en douche, toilet, haardroger, koffie- en thee faciliteiten, tv en airco. ’s Morgens is er een typisch Engels ontbijtbuffet en ’s avonds een 3-gangen keuzemenu met achteraf koffie of thee.

Dag 1 : Churchill

Vanuit Wellen gaat het via de Belgische kust naar Calais. We zetten de autocar op de trein die ons in een halfuurtje onder de Noordzee naar het mooie graafschap Kent in Engeland brengt. Eerst bezoeken we het  prachtig gelegen landhuis van Sir Winston Churchill, Chartwell:  huis, rozentuin, groentetuin en schildersatelier van deze beroemdste Engelsman. Vrije lunch. Namiddag rijden we verder naar het prachtige Hever Castle : een echte middeleeuwse burcht met schitterende tuinen met mooie beelden. Het is de plaats waar koning Hendrik de Achtste de tweede van zes vrouwen koos: Anne Boleyn. Voor het avondmaal rijden we naar ons hotel in Ashford.

Dag 2 : natuur in Kent

Na een uitgebreid en typisch Engels ontbijt strekken we even de benen in de grootste verzameling naaldbomen van Groot Brittannië: Bedgebury National Pinetum & Forest. De afgelopen zes jaar heeft dit Nationale Park zich ontwikkeld tot een van de belangrijkste plekken voor gezonde buitenactiviteiten in Zuidoost Engeland. Het National Pinetum beheert ’s werelds mooiste collectie coniferen en je kan er prachtig wandelen, picknicken en de alledaagse stress ontvluchten. Zeker tijdens de herfst komen de prachtige kleuren tot uiting. Een vrije lunch in de mooie badplaats Hastings met zicht op der witte kliffen van de Engelse zuidkust. Bij de plaatsnaam Hastings komt bij veel mensen automatisch het jaartal 1066 naar boven: het jaar waarin de slag bij Hastings plaatsvond. De troepen van Willem de Veroveraar kwamen op 14 oktober 1066 aan land op een strand ten westen van Hastings, in het plaatsje Battle. Hier versloegen ze de Angelsaksische koning Harold. Tegenwoordig is Hastings een populaire Engelse badplaats. Het strand, de heerlijke zeelucht, de vissersbootjes, de restaurants: alle ingrediënten voor een aangename middagpauze.

We ronden deze mooie dag af in het schilderachtige stadje Royal Tunbridge Wells. Royal Tunbridge Wells is een kuurstad die al meer dan 400 jaar wordt bezocht door toeristen. En niet zonder reden: dit stadje in Kent is gezellig en er hangt een fijne sfeer! De stad is beroemd om haar minerale bron die bij toeval werd ontdekt door Lord North in 1606. Toeristen komen hier graag om te herbronnen, lekker te eten en om te genieten van de buitenlucht en van de rustige omgeving. Voor het avondmaal keren we terug naar ons hotel in Ashford.

Dag 3 : Kastelen van Kent     

Op de derde dag bezoeken we de beroemde tuin van Sissinghurst Castle and  Garden waar de tuinkamers werden uitgevonden. Het is zeker één van de bekenste tuinen in de Kent. Het is wonderlijk ! In de tuin staat een toren, van waaruit met een prachtig uitzicht heeft over de tuin. In 1930 werd de tuin aangekocht door Victoria Sackville-West (bekende schrijfster) en haar man Harold Nicholsen. Nadat het huis was gerestaureerd en bewoonbaar was gemaakt begonnen zij aan het ontwerp van de tuin. Het uiteindelijke resultaat is een tuin met een geweldige aantrekkingskracht. Zo ontstonden er o.a. een romantische tuin, een cottage tuin, een witte tuin en een rozentuin, een kruidentuin en een boomgaard met klimrozen.

Alles wordt perfect onderhouden door de "National Trust".

Daarna rijden we verder naar wat de Amerikanen een echt ‘sprookjeskasteel’ noemen: Leeds Castle. Vrije lunch ter plaatse. “Het mooiste kasteel in de wereld” Bezoekers vergeten nooit het moment dat ze voor het eerst het adembenemende Leeds Castle in Kent zien, dat al meer dan 900 jaar majestueus lijkt op te rijzen uit de slotgracht. Het is niet alleen de glorieuze geschiedenis van Leeds Castle die mensen aantrekt: met de 2 vierkante kilometer aan prachtig parkland en formele tuinen, dagelijkse evenementen en attracties gedurende het hele jaar heeft Leeds Castle voor elk wat wils, zodat mensen steeds weer terug willen komen. We nemen afscheid van het graafschap Kent en rijden terug richting Dover, waar we de ferry terug nemen naar Calais. Gelegenheid tot avondmaal en shopping aan boord.


Bekijk ook zeker onderstaande reizen:

Nederland
Hotel Emmen

Volzet

Drenthe & Groningen


Meer informatie

Andorra
vistas-panoramicas-mirador-roc-del-quer

Reeds voorbij

Dwergstaat Andorra


Meer informatie

Frankrijk
Disneyland kerst

Kerst in Disneyland ® Parijs


Meer informatie