Kerst in de Harz

Laatste plaatsen!

Duitsland

Kerst in de Harz

€ 465 per persoon


Van: zondag 15 december 2024

Tot: woensdag 18 december 2024


Online Boeken

Schrijf je in op onze nieuwsbrief


  • Omschrijving
  • Wat je moet weten
  • Accomodatie
  • Programma

Het is Kerstmis in de Harz.

Tussen de vakwerkhuizen van de oude steden, in kloosters en kastelen en op andere plaatsen, verspreiden adventsmarkten een magische flair in de middelgebergten. Ooit voorzagen de bewoners van het Harzgebergte zich voor de lange winterperiode op de markten in de late herfst van bevoorrading. Vaak waren er maandenlang geen dealers in staat om de besneeuwde bergen in te stappen.

Vandaag de dag zijn de kerstmarkten in de Harz er voor plezier, plezier en winkelen. In de tabernakels zijn er delicatessen en prachtige dingen om weg te geven en te versieren. Glühwein, peperkoek en felle lichten maken er overal deel van uit en bovendien hebben alle kerstmarkten in de Harz hun eigen charme. Waarbij Goslar, Wernigerode en Quedlinburg bekend staan om vooral mooie kerstmarkten in de Harz.

€ 465 per persoon


Van: zondag 15 december 2024

Tot: woensdag 18 december 2024


Inbegrepen:

Vervoer met onze luxe autocar

Eigen Reizen Baus reisgids

3 nachten in HKK Hotel****

Half pension vanaf avondmaal 1e dag t/m ontbijt 4e dag

‘s Avonds koud / warm dinerbuffet

Welkomstdrink

Bezoek glasblazerij

Gebruik Wellness van het hotel

Toeristentaks


Niet inbegrepen:

Middagmalen

Dranken bij de maaltijden

Toeslag single kamer : € 45

Annulatie en reisbijstandsverzekering : 8% vd reissom

HKK Hotel Wernigerode****

Een modern ingericht hotel in Wernigerode, op slechts 100m van het historische centrum. Verblijven doen we in de eigentijdse en comfortabele kamers, voorzien van alle comfort. ‘s Morgens ontbijtbuffet en ’s avonds een koud en warm dinerbuffet.

Dag 1: Door het Ruhrgebied verder naar Goslar, een fantastische kennismaking met de Harz. We maken een wandeling vanaf de Kaiserpfalz tot op de sfeervolle Markt met o.a. een prachtig 16de-eeuws stadhuis. Daarna vervolgen we onze weg naar onze verblijfplaats Wernigerode, voor kamerverdeling, avondmaal en overnachting.

Dag 2: De Harz is ook bekend om haar sagen en legenden. Het bekendste voorbeeld daarvan ligt bij de plaats Thale, waar we een bezoek brengen aan de Hexentanzplatz. Volgens de legende dansen de heksen hier rond het vuur om vervolgens naar de hoogste berg te vliegen op hun bezems. De rest van de namiddag verblijven we in onze verblijfplaats Wernigerode. In het oude centrum genieten we van de kerstmarkt omgeven door de kleurrijke vakwerkhuizen.

Dag 3: Voormiddag gaan we naar de bekende glasblazerij Harzkristall waar we ook kennis kunnen maken met het vakwerk van het glasblazen. Namiddag bezoeken we het historische Quedlinburg. De kerstmarkt is ondertussen uitgegroeid tot één van de mooiste van Duitsland, gelegen in een uniek kader tussen de prachtige vakwerkhuizen.

Dag 4: Na het ontbijt nemen we afscheid van Wernigerode. We brengen we een bezoekje aan de oude universiteitsstad Göttingen, met het mooie stadscentrum omringd door middeleeuwse wallen.  Daarna keren we terug huiswaarts.

 Programma steeds onder voorbehoud. Wijzigingen mogelijk.


Bekijk ook zeker onderstaande reizen:

Italië
zonsondergang-in-florence.jpg_s=1024x1024&w=is&k=20&c=Hq_vvpgs9KxqrQBFUtW3G3QPF40D9n3tZu3YFhDpqI0=

Toscane & Firenze


Meer informatie

Frankrijk
lourdes-5235392_640

Volzet

Lourdes


Meer informatie