Kerst in Sauerland

Duitsland

Kerst in Sauerland

€ 233 per persoon


Van: zondag 16 december 2018

Tot: dinsdag 18 december 2018


Online Boeken

Schrijf je in op onze nieuwsbrief


  • Omschrijving
  • Wat je moet weten
  • Accomodatie
  • Programma
  • Kaart

De gezelligste tijd van het jaar en nergens is de omgeving en kerstsfeer gezelliger en mooier dan in 't Sauerland!

€ 233 per persoon


Van: zondag 16 december 2018

Tot: dinsdag 18 december 2018


Inbegrepen:

Vervoer met onze recente luxe autocar

2 overnachtingen in Hotel Fürst von Waldeck***S

Verblijf in half pension vanaf avondmaal 1e dag t.e.m. ontbijt 3e dag

Bezoek Warsteiner brouwerij met degustatie en Sauerländer Eintopf-soep.

Eigen reisbegeleiding

Alle taksen en diensten


Niet inbegrepen:

Single kamer : € 30

Annulatie en reisbijstandsverzekering : + 6% van de reissom

Middagmalen

Dranken bij de maaltijden

HOTEL FÜRST VON WALDECK***S

Het hotel ligt in het centrum van Willingen. Je vindt er een rustige tuin en een moderne spa met zwembad, sauna, infraroodcabine en dampbad. Alle kamers beschikken over bad/douche, haardroger, tv, kluisje en bureau. Er is gratis wifi in het restaurant en aan de receptie.

Dag 1 : Winterberg

Vanuit Wellen via de Duitse autosnelwegen richting Winterberg. Vrij middagmaal in het centrum van Winterberg. Tot de bezienswaardigheden van Winterberg behoren de Sint Jacobuskerk en de vele vakwerkhuizen in de oude stad. Verder trekken de Sint Georgeschans en de evangelische kerk bekijks. Een van de hoogste en zeker bekendste bergen van het Sauerland, de Kahle Asten, ligt in Winterberg. Hierop ontspringt de grootste rivier van het gebied, de Ruhr. In de namiddag rijden we verder richting onze verblijfplaats Willingen en nemen onze intrek in Hotel Fürst von Waldeck. Voor de liefhebbers maken we nog een kleine verkennende wandeling doorheen Willing. Kamerverdeling en avondmaal. 

Dag 2 : Warstein en Soest

Voormiddag brengen we een bezoek aan de brouwerij van Warsteiner. In meer dan zestig landen kun je Warsteiner drinken, maar er is maar één plek ter wereld waar je kunt zien hoe ons premium pilsener wordt gebrouwen. Ontdek het zelf. Kom naar Warstein voor een bezoek aan de Wereld van Warsteiner. Een wereld van verschil... In het bezoekerscentrum, Warsteiner Welt, krijg je de kans om kennis te maken met de rijke historie van ons merk. Na rond te hebben gekeken in het museum is het mogelijk om deel te nemen aan onze unieke brouwerijtour. Met een speciale 360 graden bioscoopvoorstelling laten we je stap voor stap alle fasen van het brouwproces zien. Aansluitend daal je met de unieke Warsteiner bezoekerstrein af naar de brouwerij. De trein rijdt door de hele brouwerij en je ervaart live hoe Warsteiner bier gebrouwen wordt. Na de rondleiding kan er geproefd worden van het Warsteiner bier vergezeld van een echte Sauerländer Eintopf (aardappelsoep) met brood.

Namiddag rijden we naar Soest. Geniet van de sfeer voor de kerst in het historische oude centrum van Soest. Op één van de mooiste plekken in Westfalen omringen indrukwekkende kerken van groene zandsteen en historische vakwerkhuizen ongeveer 100 liefdevol ingerichte houten kraampjes tussen Dom, stadhuis, Vreithof, Petrikerk en markt. Maar de bezoekers weten nog iets anders zeer te waarderen aan de Kerstmarkt in Soest: Het gemengde aanbod en -diversiteit past ook echt bij de kersttijd, waar kunstnijverheid in een grote diversiteit op de voorgrond staat. Hier is iedere kraam met zijn producten slechts éénmaal te vinden - of het nu om houtsnijkunst uit het Erzgebirge, waardevol houten speelgoed, talrijke varianten van de mooie kerstboomdecoratie of kruiden uit de kerstbakkerij gaat. En overal begeleidt de geur van appelen, noten en honingkoek de bezoekers.

Voor het avondmaal keren we terug naar ons hotel in Willingen. 

Dag 3 : Dortmund

Na het ontbijt nemen we afscheid van onze verblijfplaats Willingen en rijden richting Dortmund. Het hart van Dortmund is een wirwar van straatjes met winkels, afgewisseld met pleinen, monumenten, beelden en fonteinen. Als je dus even de winkels beu bent, dan is het maar een paar stappen om je volop in de geschiedenis of cultuur onder te dompelen. De 120ste Dortmunder Weihnachtsmarkt wordt vaak omschreven als de grootste kerstmarkt in Duitsland. Er zijn meer dan 300 kraampjes en heel veel ambachten te bewonderen. Op de kerstmarkt vind je alles wat de hartjes sneller doen kloppen in het Advent seizoen. Een wandeling doorheen de Weihnachtsmarkt van Dortmund kan niet zonder de typische Dortmund glühwein en zonder de vele andere speciale drankjes.

In de late namiddag keren we terug huiswaarts.


Bekijk ook zeker onderstaande reizen:

Frankrijk
disneylandparijshotel

Disneyland ® Parijs


Meer informatie

Frankrijk
Disneyland kerst

Kerst in Disneyland ® Parijs


Meer informatie

Oostenrijk
Hinterstoder

Hart van Oostenrijk


Meer informatie