Kerstcruise op de Rijn

Duitsland

Kerstcruise op de Rijn

Van: zaterdag 14 december 2019

Tot: maandag 16 december 2019


Online Boeken

Schrijf je in op onze nieuwsbrief


  • Omschrijving
  • Wat je moet weten
  • Accomodatie
  • Programma

De twinkelende lichtjes, de glinsterende sterretjes, de flakkerende kaarsjes, de klingelende klokjes en de geuren van naaldbomen en glühwein. Het is onmiskenbaar de sfeer van gemoedelijkheid, van warmte in de winterkou. Op alle kerstmarkten heerst die sfeer van gezelligheid en overal ziet u weer nieuwe leuke dingen voor in de kerstboom, op de uitgebreid gedekte feesttafel of voor een culinair hoogstandje dat u zelf wilt bereiden.

Leef u lekker uit tijdens de verschillende kerstmarkten die u in die paar dagen bezoeken kunt en waardoor u al dagen eerder in de heerlijke sfeer van Kerst bent. Neem vrienden mee of familie, deel de warmte van deze dagen met degenen die u graag bij u hebt en koop de leuke attenties om later op te sturen aan degenen die ver weg wonen maar die altijd dichtbij zijn. Kerstsfeer zoals u die wenst, gevierd met de medepassagiers aan boord van de comfortabele schepen op romantische rivieren.

Neptun dek – cat. C – met klein venster, kan niet geopend worden.
€ 402

Saturn dek – cat. D – met frans balkon en schuifvenster
€ 468

Orion dek – cat. E – met frans balkon en schuifvenster
€ 489

Van: zaterdag 14 december 2019

Tot: maandag 16 december 2019


Inbegrepen:

Vervoer met onze luxe autocar naar Keulen en terug

2 overnachtingen op de MS Alina****+

Kajuit volgens gekozen categorie

Verblijf in VOL PENSION vanaf het avondmaal 1e dag t/m ontbijt 3e dag

Koffie en thee na de lunch en diner

Welkomstcocktail

Muziek en dansavond aan boord

Gebruik van alle faciliteiten aan boord

Alle haventaksen en fooien boordpersoneel

Bagageservice van de kaai naar kajuit en van kajuit naar de kaai.


Niet inbegrepen:

Excursies

Dranken bij de maaltijden

Inkomgelden

Eventuele brandstoftoeslagen

Single kamer Neptun dek : + € 50 (op aanvraag)

Single kamer Saturn dek : + € 50 (op aanvraag)

Annulatie en reisbijstandsverzekering : + 6% van de reissom

MS Alina ****+

We verblijven aan boord van het luxe rivier-cruiseschip de MS Alina****+. Een schip met veel ruimte en comfort, gezellig en informeel. Het schip beschikt over een zonnedek, lido-bar, panorama-lounge met bar, 2 restaurants, lift, leeshoek, internet café, ontvangsthal, winkeltje, wasserij en receptie. De kajuiten met vast raam of frans balkon met schuifraam zijn allemaal uitgerust met douche, toilet, wastafel, haardroger, airco, minibar, radio, tv, kluisje, telefoon.

Dag 1 :

Vertrek vanuit Wellen richting Keulen. Bij aankomst gaan we op ontdekking doorheen het centrum van Keulen en zijn imposante dom. Ook de grote kerstmarkt van Keulen is zeker een bezoekje waard. De kerstmarkt van Keulen is een hele bijzondere kerstmarkt in Duitsland. Keulen maakt elk jaar van de kerstmarkt een groots evenement. Veel kraampjes met heerlijke lekkernijen en leuke hebbedingetjes. Leuk om alvast wat cadeautjes te kopen voor onder de kerstboom. En misschien kunnen de hapjes en een glaasje glühwein dienen als inspiratie voor het kerstmenu... Omstreeks 14.30u schepen we in op de MS Alina****+ en nemen onze intrek in de geboekte kajuiten gevolgd door een welkomstcocktail. Om 15.30u varen we dan af richting Bonn. Na het avondmaal aan boord is er de mogelijkheid om de kerstmarkt in het oude centrum van Bonn te bezoeken. Om 21.00u cruisen we dan weer verder richting Rüdesheim.

 

Dag 2 :

Na het ontbijt aan boord houden we halt in Rüdesheim am Rhein. Hier brengen we een bezoekje aan de Weihnachtsmarkt der Nationen met 124 kerst kraampjes gevuld met specialiteiten uit twaalf landen en met tradities uit hun thuisland. Kaarsenmakers, glasblazers, tin gieters, porselein schilders, brand kunstenaars en poppen makers tonen hun ambacht op de markt. De kerstmarkt bevindt zich tussen de romantische Rijn en Oberstrasse haar historische panden en musea en tussen de wereldberoemde Drosselgasse en het marktplein met zijn uitgebreide kerststal. Middagmaal aan boord. Omstreeks 15.00u cruisen we weer verder langsheen de befaamde Loreley-rots en het meest romantische deel van de Rijn richting Koblenz. Avondmaal aan boord. Na het avondmaal is er de mogelijkheid om de kerstmarkt van Koblenz te gaan ontdekken. In het rustige oud gedeelte van de stad , staan meer dan 100 feestelijke glinsterende kerstkraampjes. Met de geur van peperkoek en felle lichtjes is dit een paradijs voor romantici. Met glühwein en kerstcake tovert Koblenz authentieke en originele attracties .

 

Dag 3 :

Ontbijt aan boord. Omstreeks 10.00u komen we terug aan in Keulen en nemen we afscheid van de MS Alina****+. We vertrekken vanuit Keulen richting het Nederlandse Valkenburg. In de winterperiode wordt de stad getransformeerd tot een veelzijdig, uniek, gezellig en gastvrij kerstparadijs, waar al je zintuigen worden geprikkeld. Wist je dat Valkenburg een van de mooiste plekken in heel Europa is om tijdens de kerstperiode te bezoeken? Deze bijzondere status van Kerststad Valkenburg werd bekroond met een bijzondere award: Valkenburg mag zich European City of Christmas 2018 noemen. In de Gemeentegrot kan je een bezoekje brengen aan de oudste, grootste en meest bezochte ondergrondse kerstmarkt van Europa. In de late namiddag keren we terug huiswaarts.


Bekijk ook zeker onderstaande reizen:

Nederland
Hotel Emmen

Volzet

Drenthe & Groningen


Meer informatie

Andorra
vistas-panoramicas-mirador-roc-del-quer

Reeds voorbij

Dwergstaat Andorra


Meer informatie

Frankrijk
Disneyland kerst

Kerst in Disneyland ® Parijs


Meer informatie