Krakau & Auschwitz

Volzet

Polen

Krakau & Auschwitz

€ 585 per persoon


Van: zondag 25 augustus 2019

Tot: vrijdag 30 augustus 2019
Schrijf je in op onze nieuwsbrief


  • Omschrijving
  • Wat je moet weten
  • Accomodatie
  • Programma

Krakau wordt wel de parel in de Poolse kroon genoemd. De fraaie historische stad ligt in het zuiden van Polen, aan de oever van de rivier Wisla, de koningin van de Poolse rivieren. De binnenstad van Krakau, ooit de hoofdstad van het land, staat al sinds 1978 op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Jaarlijks ontvangt de stad talloze bezoekers vanuit de gehele wereld. Krakau is rijk aan historische monumenten: het grote Marktplein, de Koninklijke Weg, de in gotische stijl gebouwde Barbakan, het Koninklijke Kasteel Wawel, de wijk Kazimierz en veel, veel meer.

€ 585 per persoon


Van: zondag 25 augustus 2019

Tot: vrijdag 30 augustus 2019


Inbegrepen:

Vervoer met onze recente luxe autocar

1 tussenovernachting in Hotel Marschall du Roc*** in Görlitz op de heenreis

3 overnachtingen in Hotel Wyspianski*** in het centrum van Krakau

1 tussenovernachting in Hotel Goldener Adler*** in Bautzen op de terugreis

Verblijf in half pension vanaf het avondmaal de 1e dag t.e.m. het ontbijt de 6e dag

Eigen reisbegeleiding

Alle uitstappen, taksen en diensten


Niet inbegrepen:

Single kamer : € 120

Inkomgelden-pakket : ± € 60 pp.

Annulatie en reisbijstandsverzekering : + 6% van de reissom

Middagmalen

Dranken bij de maaltijden

HOTEL WYSPIANSKI***

Prima verzorgd met een gunstige ligging aan de rand van de binnenstad van Krakau. Gelegen tegenover het stadspark en dichtbij het Rynek Glówny Plein, op 5 minuten lopen van het marktplein Rynek Glówny. Gezellige lobby met zitjes, lift, giftshop, restaurant en bar met zomerterras. Ontbijtbuffet.

De Classic kamers, eenvoudig maar keurig verzorgd, voorzien van gratis WiFi, televisie, telefoon en badkamer met douche, toilet en haardroger.

Dag 1 : heenreis

Vertrek vanuit Wellen via de Duitse autosnelwegen richting de Poolse grens. Avondmaal en overnachting in Hotel Marschall Du Roc***.

 

Dag 2 : Wroclaw

Om 07.30u vertrekken we vanuit Görlitz naar de stad Wroclaw. Bij aankomst maken we onder leiding van onze gids een wandeling doorheen het oude stadscentrum. Vrije tijd voor het middagmaal.

In de namiddag zetten we onze rit verder via de Poolse autosnelwegen richting Krakau. Avondmaal en overnachting in Hotel Wyspiansky***.

 

Dag 3 : Zoutmijn & Krakau

Voormiddag brengen we een bezoek aan de zoutmijn van Wieliczka. Dit stadje ligt op een 15km ten zuidoosten van Krakau. Plaatselijke gidsen voeren ons tot op een diepte van 135m. Een unieke wandeling door de gangen van de oudste nog werkende zoutmijn van Europa. De meest indrukwekkende ruimte die we bezoeken is de kapel ‘De Zalige Kinga’, gelegen op een diepte van 101m is deze 54m lang en 12m hoog. Alles is er uitgehouwen uit het zout : altaar, beelden, kruisweg en zelfs de kroonluchters en vloertegels.

We keren terug naar Krakau voor het vrije middagmaal.

Namiddag gaan we op ontdekking doorheen het historische stadscentrum van Krakau, dat als UNESCO Werelderfgoed beschermd wordt. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

 

Dag 4 : Kazimierz & Auschwitz

Voormiddag verkennen we de vroegere Joodse wijk van Krakau. In de wijk Kazimierz speelde zich een deel van de bekende film ‘Schindlers List’ zich af. Een sfeervolle wijk waar enkele synagogen getuigen van het drama van de joden.

Vrij middagmaal in Krakau centrum.

Namiddag rijden we naar  Poolse stadje Oswiscim. Hier ligt het voormalige concentratiekamp van Auschwitz, de grootste en beruchtste dodenfabriek van het Derde Rijk. Vanaf 1942 werd Auschwitz het centrum voor de uitroeiing van de Europese joden. Men vermoedt dat er ongeveer 4 miljoen mensen van 28 verschillende nationaliteiten werden vermoord. Wachttorens, schrikdraad, de poort met het opschrift ‘Arbeit macht Frei’, de dodenmuur, de gaskamers en crematoria, maar ook bergen persoonlijke bezittingen vormen een verbijsterende getuigenis van de horrordaden die hier plaatsvonden. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

 

Dag 5 : Jawor

Vanuit Krakau gaat het terug richting Wroclaw voor het vrije middagmaal. In de namiddag brengen we een bezoekje aan het vrijheidskerkje van Jawor. Avondmaal en overnachting in hotel Goldener Adler in het Duitse Bautzen.

 

Dag 6 : terugreis

Via de Duitse autosnelwegen gaat het terug richting Wellen.


Bekijk ook zeker onderstaande reizen:

Nederland
Hotel Emmen

Volzet

Drenthe & Groningen


Meer informatie

Andorra
vistas-panoramicas-mirador-roc-del-quer

Reeds voorbij

Dwergstaat Andorra


Meer informatie

Frankrijk
Disneyland kerst

Kerst in Disneyland ® Parijs


Meer informatie