Land van Twente

Geannuleerd

Nederland

Land van Twente

€ 398 per persoon


Van: vrijdag 13 november 2020

Tot: zondag 15 november 2020


Online Boeken

Schrijf je in op onze nieuwsbrief


  • Omschrijving
  • Wat je moet weten
  • Accomodatie
  • Programma

Door de aanhoudende COVID-19 epidemie hebben wij beslist deze reis voor 2020 te annuleren.
Iedereen zal de komende dagen hiervan persoonlijk op de hoogte gebracht worden.
De reis zal opnieuw in 2021 ingepland worden.

€ 398 per persoon


Van: vrijdag 13 november 2020

Tot: zondag 15 november 2020


Inbegrepen:

2 overnachtingen in Van der Valk Hotel Enschede****

Verblijf in vol pension vanaf middagmaal 1e dag t/m middagmaal 3e dag

’s Morgens een uitgebreid luxe ontbijtbuffet, ’s middags een lunch/broodmaaltijd en ’s avonds een uitgebreid dinerbuffet incl. drankjes.

Alle bezoeken en inkomgelden

Alle uitstappen, taksen en diensten


Niet inbegrepen:

Niet vermelde dranken bij de maaltijden

Single kamer : + € 100

Annulatie + bijstandsverzekering : + 7,5% van de reissom

Van der Valk Hotel Enschede****

Dichtbij het centrum van Enschede vinden we het mooie en luxe hotel Van der Valk Enschede. Hier kan elke gast heerlijk ontspannen en genieten. Het hotel is voorzien van 152 ruime hotelkamers, deze zijn voorzien alle comfort zoals een luxe badkamer met ligbad en aparte regendouche en heerlijke boxspring bedden. ’s Morgens is er een super uitgebreid ontbijtbuffet.

Dag 1 :

Vertrek vanuit richting het dorpje Dieren in Nederland. Hier ontdekken we en verborgen juweeltje, de grootste ommuurde wijngaard van Nederland! Het Hof te Dieren was vroeger van Stadhouder Willem II en is nu eigendom van Landgoed Twickel. De rondleiding wordt door de eigenaar Youp zelf gegeven met heel veel enthousiasme en een flinke dosis humor. Youp en zijn vrouw Riet maken naast wijn ook heerlijke likeuren, de proeverij is dan ook altijd een succes. Middaglunch.

Namiddag gaan we op ontdekking in één van de oudste steden van Nederland, de Hanzestad Zutphen. Met ruim 450 rijksmonumenten en historische bezienswaardigheden is Zutphen beslist een unieke stad. Na de rondleiding voorzien we vrije tijd om te shoppen of een gezellig terrasje op te zoeken.

Voor het avondmaal rijden we verder naar ons hotel in Enschede. Vanavond is er een warm en koud buffet voorzien, inclusief 2 drankjes (tapbieren, huiswijnen en frisdranken)

 

Dag 2 :

Na het uitgebreide ontbijtbuffet rijden we naar het dorpje Losser. In Losser werden ruim een eeuw lang stenen gebakken bij Steenfabriek De Werklust. Uniek hieraan is dat, op deze uitzonderlijk locatie ver van de rivieren vandaan, alle productieonderdelen nog aanwezig zijn. Van de kleigroeve tot de imposante ringoven met zijn 45 meter hoge schoorsteen, vanuit de verte zichtbaar in het prachtige Twentse landschap. Het is dat ook niet voor niets dat in 1999 De Werklust werd aangewezen als Rijksmonument. We krijgen er een historische rondleiding en maken een ritje op het veldspoor rond de kleigroeve. Middaglunch.

Namiddag staat er bier op het programma. Een kijkje achter de schermen van een bedrijf waar meer dan 1 miljoen liter bier per dag wordt gebrouwen, gebotteld en gedistribueerd naar meer dan 70 landen in de wereld.  Hoe doen ze dat ? En wat zit er achter dat succes ? We komen alles hier over te weten tijdens de Grolsch Brouwerij Tour, en natuurlijk kan er als afsluiter geproefd worden. Nadien rijden we nog naar het centrum van Enschede voor wat vrije tijd alvorens terug te keren naar ons hotel.

Vanavond staat er het Live Cooking menu klaar. De keukenbrigade bereidt ‘live’ de meest smaakvolle gerechten. Tijdens het Live Cooking heeft u onbeperkt keuze uit de meest uiteenlopende koude en warme lekkernijen en onbeperkt drankjes (tapbieren, huiswijnen en frisdranken).

 

Dag 3 :

We genieten nog van het uitgebreide ontbijtbuffet. Voormiddag brengen we een bezoek aan Landgoed Kaamps. Hier wordt dagelijks kaas gemaakt, naast de boerderij is dit hele productieproces te zien. Uniek is hierbij de "Belevingsboulevard", op een bezoekersvriendelijke manier ziet u hier het proces van Gras tot Kaas. De koeien liggen in moderne loungeboxen, kunnen zelf in- en uit de stal lopen als ze willen. Melken gebeurt volautomatisch met een hypermoderne melkrobot. Publiek kan dit zelf zien op ooghoogte vanaf een halve meter afstand achter glas. Hoe de uiers eerst worden gereinigd, welk nummer koe er wordt gemolken... etc. Hier gebruiken we ook het middagmaal.

Namiddag rijden we naar de stad Arnhem voor wat vrije tijd en shopping alvorens terug huiswaarts te keren. De Arnhemse binnenstad is dé plek te shoppen. Je vindt hier meer dan 400 winkels, van de grote winkelketens tot aan de kleinere nostalgische boetiekjes. Ook op zondag zijn de winkels van 12u tot 17u geopend in Arnhem. De niet-shoppers kunnen zelf op ontdekking gaan langs de bezienswaardigheden zoals de Eusebiuskerk en de vele historische gebouwen.


Bekijk ook zeker onderstaande reizen:

Extra Bus
15 lloret-de-mar

Lloret de Mar


Meer informatie

Duitsland
brandenburg-gate-275437_1920

City Trip Berlijn


Meer informatie

Nederland
Twente

Geannuleerd

Land van Twente


Meer informatie