Land van Twente

Nederland

Land van Twente

Van: donderdag 18 mei 2023

Tot: zaterdag 20 mei 2023


Online Boeken

Schrijf je in op onze nieuwsbrief


  • Omschrijving
  • Wat je moet weten
  • Accomodatie
  • Programma

3 daagse trip op ontdekking in het Nederlandse Land van Twente

Meer info en prijs volgt begin 2023.

Van: donderdag 18 mei 2023

Tot: zaterdag 20 mei 2023


Inbegrepen:


Niet inbegrepen:

Van der Valk Hotel Enschede****

Dag 1: Vertrek richting het dorpje Dieren in Nederland. Hier ontdekken we en verborgen juweeltje, de grootste ommuurde wijngaard van Nederland! De rondleiding wordt door de eigenaar Youp zelf gegeven met heel veel enthousiasme en een flinke dosis humor. Namiddag gaan we op ontdekking in één van de oudste steden van Nederland, de Hanzestad Zutphen. Met ruim 450 rijksmonumenten en historische bezienswaardigheden is Zutphen beslist een unieke stad. Voor het avondmaal rijden we verder naar ons hotel.

Dag 2: Na het uitgebreide ontbijtbuffet rijden we naar het dorpje Losser. In Losser werden ruim een eeuw lang stenen gebakken bij Steenfabriek De Werklust. Uniek hieraan is dat, op deze uitzonderlijk locatie ver van de rivieren vandaan, alle productieonderdelen nog aanwezig zijn. Van de kleigroeve tot de imposante ringoven met zijn 45 meter hoge schoorsteen, vanuit de verte zichtbaar in het prachtige Twentse landschap. We krijgen er een historische rondleiding en maken een ritje op het veldspoor rond de kleigroeve. Namiddag staat er bier op het programma. Een kijkje achter de schermen van een bedrijf waar meer dan 1 miljoen liter bier per dag wordt gebrouwen. We komen alles hier over te weten tijdens de Grolsch Brouwerij Tour, en natuurlijk kan er als afsluiter geproefd worden. Nadien rijden we nog naar het centrum van Enschede voor wat vrije tijd alvorens terug te keren naar ons hotel.

Dag 3: We genieten nog van het uitgebreide ontbijtbuffet. Voormiddag brengen we een bezoek aan Landgoed Kaamps. Hier wordt dagelijks kaas gemaakt, naast de boerderij is dit hele productieproces te zien. Uniek is hierbij de "Belevingsboulevard", op een bezoekersvriendelijke manier ziet u hier het proces van Gras tot Kaas. Namiddag rijden we naar de stad Arnhem voor wat vrije tijd en shopping alvorens terug huiswaarts te keren. De Arnhemse binnenstad is dé plek om te shoppen. De niet-shoppers kunnen zelf op ontdekking gaan langs de bezienswaardigheden zoals de Eusebiuskerk en de vele historische gebouwen.

Programma onder voorbehoud.

 


Bekijk ook zeker onderstaande reizen:

Duitsland
855493328

Kerst in Ost-Friesland


Meer informatie

Italië
539115110

Rondreis Italië


Meer informatie

Frankrijk
1289658727

Lente aan de Cote d'Azur


Meer informatie