Musical Daens 04/10/2020

Verplaatst

Extra Bus

Musical Daens 04/10/2020

€ 82 per persoon


Van: zondag 04 oktober 2020

Tot: zondag 04 oktober 2020


Online Boeken

Schrijf je in op onze nieuwsbrief


  • Omschrijving
  • Wat je moet weten
  • Accomodatie
  • Programma

De voorstelling van Studio 100 liggen nog steeds stil. Er is sprake dat vanaf 4/11 de voorstellingen met verminderde capaciteit terug zullen opstarten.
Van zodra wij een nieuwe datum hebben zal iedereen op de hoogte gebracht worden.

Daens 2.0

Studio 100 heeft de ambitie om van deze productie Daens 2.0 te maken. Het leven en de boodschap van priester Daens zijn een inspiratiebron geworden voor elke nieuwe generatie.
De rijdende tribunes en decors zorgen voor een unieke, nieuwe versie van deze succesmusical. De unieke beleving voor publiek wordt gegarandeerd door het groots speelveld, state-of-the-art theatertechnieken en een kwalitatief audiosysteem met hoofdtelefoons dat eerder ook al zijn dienst bewees tijdens de spektakel-musical 40-45.

De titelrol zal vertolkt worden door Peter Van de Velde. Daarnaast speelt theatermonument Jo De Meyere de rol van Bisschop Stillemans. Free Souffriau is Nette Scholiers en Jelle Cleymans geeft gestalte aan de socialistische voorman Jan De Meeter.

Gert VerhulstDe wereldpremière van Daens meer dan 10 jaar geleden was een absolute mijlpaal voor ons bedrijf. Het betekende de start van een nieuwe traditie van prestigieuze musicals voor een zeer breed publiek die volledig in Vlaanderen gecreëerd en geproduceerd worden. Na Daens volgden nog succesproducties als 14-18 en heel recent 40-45. We zijn dan ook heel blij dat we Daens terug kunnen loslaten op het publiek.”

De regie en het script zijn in handen van Frank Van Laecke. Allard Blom zorgde voor de liedteksten en Dirk Brossé componeerde de muziek van deze prestigieuze musical.

 

Het verhaal :

De musical Daens neemt ons mee terug naar het Aalst van 1888. De bevolking werkt er onder erbarmelijke omstandigheden in de textielfabrieken: ze worden misbruikt en uitgebuit door de rijke fabrieksdirecteuren.

Zo is de situatie die priester Adolf Daens (Peter Van de Velde), na een conflict met Bisschop Stillemans (Jo De Meyere), aantreft wanneer hij terugkeert in zijn geboortestad Aalst.

De plaatselijke industrieel heeft de helft van zijn arbeiders ontslagen en wordt gesteund door de voorzitter van de Katholieke Partij. 

Daens verzet zich tegen deze ontslagen en tegen de wantoestanden in de textielfabrieken.

In zijn strijd krijgt Daens de steun van Nette ( Free Souffriau), pas zeventien maar al kostwinner voor haar hele gezin. Ook de liberalen en de socialisten kiezen de kant van het volk. Eén van die socialisten is Jan De Meeter (Jelle Cleymans). Te midden van de sociale onrust en de barre levensomstandigheden ontstaat er een verboden liefde tussen het katholieke meisje en de doorwinterde socialist.

€ 82 per persoon


Van: zondag 04 oktober 2020

Tot: zondag 04 oktober 2020


Inbegrepen:

Vervoer heen en terug met onze luxe autocar

Ticket voor de Daens musical in categorie 1


Niet inbegrepen:

Dranken, maaltijden, ...

11.10u vertrek in Wellen

11.20u opstap Diepenbeek carpool

11.40u opstap Lummen carpool

14.00u start van de musical in het Pop Up Theather van Studio 100 in Puurs.

De voorstelling duurt ongeveer 2 uur. Er is geen pauze voorzien.

Na de voorstelling vertrekken we terug huiswaarts.


Bekijk ook zeker onderstaande reizen:

Oostenrijk
Filzmoos hotel

Wandelreis Filzmoos


Meer informatie

Spanje
15 lloret-de-mar

Lloret de Mar


Meer informatie

Duitsland
brandenburg-gate-275437_1920

City Trip Berlijn


Meer informatie