Normandië

Frankrijk

Normandië

€ 486 per persoon


Van: maandag 26 april 2021

Tot: vrijdag 30 april 2021


Online Boeken

Schrijf je in op onze nieuwsbrief


  • Omschrijving
  • Wat je moet weten
  • Accomodatie
  • Programma

€ 486 per persoon


Van: maandag 26 april 2021

Tot: vrijdag 30 april 2021


Inbegrepen:

4 overnachtingen in Brit Hotel Caen Nord – Mémorial***

Verblijf in half pension vanaf avondmaal 1e dag t/m ontbijt 5e dag

’s morgens Frans ontbijtbuffet en ’s avonds een standaard 3-gangen avondmaal

Eigen reisbegeleiding

Alle inkomgelden, degustatie en bezoeken

Alle uitstappen, taksen en diensten


Niet inbegrepen:

Middagmalen

Dranken bij de maaltijden

Single kamer : + € 135

Annulatie + bijstandsverzekering : + 7,5% van de reissom

Brit Hotel Caen Nord - Mémorial***

Het Brit Hotel Caen Nord - Mémorial ligt in een rustige omgeving aan de rand van Caen, op slechts 400 meter van het museum Le Mémorial de Caen. In 2018-2019 is het volledige hotel gerenoveerd. Alle kamers (16m²) zijn voorzien van een telefoon, tv en koffie- en theefaciliteiten. Alle eigen badkamers zijn uitgerust met een bad of douche en een haardroger. ’s Morgens is er een Frans ontbijtbuffet met croissants en stokbrood en ’s avonds is er een traditioneel 3-gangen avondmaal, met een lokale toets, voorzien.

 

 

 

Dag 1

Via de Franse autosnelwegen gaat het richting de Franse westkust. Via de indrukwekkende Pont de Normandie bereiken we het havenstadje Honfleur. We ontdekken er ‘le vieux port’ en de merkwaardige houten St. Catharinakerk. Nadien reizen we verder richting onze verblijfplaats Caen.

Dag 2

Voormiddag brengen we een bezoekje aan het Musée de la Tapisserie de Bayeux. We aanschou­wen er het bijna 100 meter lange wandtapijt van Bayeux dat eveneens op de UNESCO werelderf­goedlijst staat. Op het wandtapijt wordt in chro­nologische volgorde de Normandische invasie van Engeland in 1066 met afbeeldingen verteld. Nadien gaan we op verkenning in het stadscen­trum van Bayeux en brengen een bezoekje aan de kathedraal. Vrij middagmaal.

Namiddag rijden we verder richting het ge­kende Utah Beach. Verder naar het dorpje Ste- Mère-Eglise waar de parachutist John Steele nog steeds aan de kerktoren bengelt. Hier bezoeken we het Airborne Museum en natuurlijk de kerk.

Dag 3

Na het ontbijt vertrekken we richting de Mont Saint-Michel. Dit unieke rotseiland met bovenop een machtige abdij behoort tot de topattracties van Frankrijk. Vrij middagmaal. Namiddag trek­ken we terug richting het binnenland van Nor­mandië, naar Domfront-en-Poiraie. Hier brengen we een smakelijk bezoekje aan een lokale calva­dosboer. Eerst is er de appel, dan volgt de cider om uiteindelijk te eindigen als een Calvados. Alleen van de beste cider maakt men Calvados. Tijdens een maaltijd serveren de Normandiërs dikwijls tussen de hoofdschotels een ‘trou Nor­mand’, synoniem voor calvados.

Dag 4

Vandaag staat volledig in het teken van de her­innering aan de landing van Normandië. We starten in de voormiddag met een bezoek aan Pointe du Hoc, de klif die werd beklommen door de Amerikaanse Rangers en waar één van de he­vigste gevechten plaatsvonden om op de rotsen te geraken. Verder gaat het naar de indrukwek­kende Amerikaanse begraafplaats in Colleville-sur-Mer, gelegen hoog boven Omaha Beach. Vrij middagmaal aan Omaha Beach. Nadien maken we een wandeling aan de Duitse geschutsbatte­rij bij Longues-sur-Mer. Deze was perfect opge­steld om de landingen van 6 juni 1944 te weer­staan, de kanonnen waren gericht op Omaha en Gold Beach. Op D-Day vocht de batterij een duel uit met de geallieerde vloot. Bij zonsopkomst werd het definitief het zwijgen opgelegd. Nu is de batterij een van de best bewaarde in Frankrijk en de enige plek waar nog de originele kanon­nen staan. We sluiten de dag af met een bezoek aan Arromanches, gekend voor zijn kunstmatige haven. In Cinéma 360° wanen we ons tussen de gevechtslinies.

Dag 5

Na het ontbijt verlaten we Caen en rijden richting het bedevaartsoord van de Heilige Theresia in Li­sieux. We bezoeken er de basiliek. Nadien rijden we verder richting de stad Rouen voor het vrije middagmaal en een kort bezoekje aan de ka­thedraal, de Place du Vieux Marché, de moderne kerk van Sainte-Jeanne-d’Arc met zijn prachtige glasramen en de winkelstraat van Rue du Vieux Horloge. Van hieruit rijden we terug huiswaarts met nog een stop onderweg langs de autosnel­weg.


Bekijk ook zeker onderstaande reizen:

Oostenrijk
Filzmoos hotel

Wandelreis Filzmoos


Meer informatie

Spanje
15 lloret-de-mar

Lloret de Mar


Meer informatie

Duitsland
brandenburg-gate-275437_1920

City Trip Berlijn


Meer informatie