Normandië

Laatste plaatsen!

Frankrijk

Normandië

€ 659 per persoon


Van: maandag 26 augustus 2024

Tot: vrijdag 30 augustus 2024


Online Boeken

Schrijf je in op onze nieuwsbrief


  • Omschrijving
  • Wat je moet weten
  • Accomodatie
  • Programma

Normandië: prachtige, groene valleien, gedenkwaardige bezienswaardigheden en een ruige kustlijn. Laat u betoveren door de tijdloze charme van het aangrijpende Normandië. Getekend door de gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog, vindt u langs de kust van Normandië de indrukwekkende invasiestranden, die u herinneren aan een zwarte pagina in onze geschiedenis. Landinwaarts karakteriseert het binnenland van Normandië zich door groene bossen en ademt het rijkdom met zijn prachtige vakwerkhuizen. Naast een overweldigende natuur is Normandië rijk aan historische steden en pittoreske badplaatsjes.

€ 659 per persoon


Van: maandag 26 augustus 2024

Tot: vrijdag 30 augustus 2024


Inbegrepen:

Vervoer met onze luxe autocar

4 overnachtingen in Mercure Caen Cote De Nacre****

Verblijf in half pension vanaf avondmaal 1e dag t/m ontbijt 5e dag

’s morgens Frans ontbijtbuffet en ’s avonds een standaard 3-gangen avondmaal

Eigen reisbegeleiding


Niet inbegrepen:

Middagmalen

Dranken bij de maaltijden

Inkomgelden € 55 per persoon

Single kamer : + € 208

Annulatie + bijstandsverzekering : + 8%

Mercure Caen Cote De Nacre****

Ons hotel Mercure Caen Côte de Nacre**** is gelegen net buiten de stad Caen, in Hérouville-Saint-Clair. Het hotel beschikt over kamers, die zoals bekend bij Mercure, ruim en comfortabel zijn ingericht. Alle kamers beschikken over een badkamer met inloopdouche, toilet en haardroger, telefoon, satelliet-TV en gratis Wifi. ’s Morgens is er een Frans ontbijtbuffet en ’s avonds een standaard 3-gangen avondmaal.

 

 

 

Dag 1: We rijden via de Pont De Normandië richting het vissersdorpje Honfleur. Het is hier heerlijk flaneren door pittoreske straatjes, langs eeuwenoude huizen en rond de sfeervolle oude haven. Namiddag brengen we een bezoekje aan een plaatselijke Calvados-boer en houden we nog halt aan de Pegasusbrug. Voor het avondmaal en de overnachting trekken we richting ons hotel in Caen.

Dag 2: We starten met een bezoek aan het wereldberoemde ‘tapijt van Bayeux’. Aansluitend gaan we op ontdekking in het gezellige centrum van Bayeux. Namiddag trekken we naar Sainte-Mère-Eglise. Soldaat John Steele werd tijdens operatie Overlord beroemd doordat hij met zijn parachute aan de kerktoren van dit dorp bleef hangen. Hier brengen we ook een bezoek aan het Airborne-museum.

Dag 3:  We trekken richting de trekpleister van Normandië, de Mont-Saint-Michel. De Mont Saint-Michel is niet alleen een wereldberoemde toeristische trekpleister, het is ook een belangrijk en eeuwenoud bedevaartsoord.  Op de terugweg houden we nog halt aan Utah-Beach en het indrukwekkende Amerikaanse kerkhof van Collevile-sur-Mer.

Dag 4: We starten onze dag aan Pointe-du-Hoc. Tijdens de Tweede Wereldoorlog maakte deze locatie deel uit van de Duitse Atlantikwall: een omvangrijke verdedigingslinie langs de kust. Alsook de Duitse geschutsbatterij van Longues-sur-Mer. ’s Middags vertoeven we in Arromanches, gelegen in het hart van de invasiestranden van juni 1944. We sluiten de dag af in de 360°-bioscoop van Arromanches 360. Hier is het net alsof je de Slag om Normandië van dichtbij meemaakt.

Dag 5: We brengen een bezoek aan de hoofdstad van Normandië, Rouen.

Programma steeds onder voorbehoud. Wijzigingen mogelijk.


Bekijk ook zeker onderstaande reizen:

Italië
zonsondergang-in-florence.jpg_s=1024x1024&w=is&k=20&c=Hq_vvpgs9KxqrQBFUtW3G3QPF40D9n3tZu3YFhDpqI0=

Toscane & Firenze


Meer informatie

Frankrijk
lourdes-5235392_640

Volzet

Lourdes


Meer informatie