Ost-Friesland

Duitsland

Ost-Friesland

Van: vrijdag 17 september 2021

Tot: zondag 19 september 2021


Online Boeken

Schrijf je in op onze nieuwsbrief


  • Omschrijving
  • Wat je moet weten
  • Accomodatie
  • Programma

Slechts weinig landschappen hebben hun unieke karakter kunnen behouden op de manier waarop dat in Oost Friesland is gebeurt. De drie-eenheid van mars-, veen- en geestgronden geeft ook vandaag de dag nog een indruk van de perfecte natuur. Het „weidse land achter de dijk“ nodigt uit tot ontspannen. Langs talloze windmolens of bij een gezellig “köpkke” thee – geniet van de Oost Friese manier van leven!

Van: vrijdag 17 september 2021

Tot: zondag 19 september 2021


Inbegrepen:

Vervoer met recente luxe autocar

2 x overnachting in vol pension

Bezoek + koffietafel Emsflower

Bezoek von Velen Anlage

Bezoek aan de stad Leer

Typisch Ost Friese theeceremonie

Bezoek Meyer-Werft

Nederlandstalige gids

Alle uitstappen, taksen en diensten


Niet inbegrepen:

Dranken bij de maaltijden

Hotel Frisia**** in Leer.

Het moderne en recente gerenoveerde hotel ligt in het centrum van de mooie havenstad Leer, tegenover de grote voetgangerszone en vlakbij de oeverpromenade en het historische centrum van Leer. Alle kamers zijn ingericht met bad/douche, toilet, haardroger, flat screen tv, radio, minibar, kluis, telefoon en gratis koffie of thee mogelijkheden. ’s Morgens is er een uitgebreid ontbijtbuffet en ’s avonds een 3-gangen avondmaal.

DAG 1 : Emsflower – von Velen Anlage.

Heenreis richting Emsbüren. Vrije koffiestop onderweg. Bij aankomst brengen we een bezoek aan Emsflower, één van Europa’s grootste kwekerijen voor pot- en perkplanten. We nemen een kijkje achter de schermen van de moderne productiehal, in de vlindertuin, de tropische tuin, … Aansluitend koffietafel. Namiddag rijden we verder naar Papenburg voor een bezoek aan het openluchtmuseum Von-Velen-Anlage. De hele ontwikkelingsgeschiedenis van Papenburg als veenkolonie tot een bloeiende vestigingsplaats van kapiteins en reders is duidelijk te volgen in de Von-Velen-Anlage. Verschillende gerestaureerde gebouwen, van plaggenhut tot schipperswoning, kunnen worden bezichtigd. Naar het dorpje Leer, onze verblijfplaats, voor het avondmaal en overnachting.

 

DAG 2 : Emssperwerk – Greetsiel – Leer – thee.

We beginnen de voormiddag met een rondrit langs de Ems. Onderweg houden we halt aan o.a. de vuurtoren van Pilsum, het Emssperwerk en in het vissersdorpje Greetsiel. Hier gebruiken we het middagmaal met ‘gebakken schol’. Namiddag maken we kennis met de havenstad Leer met zijn prachtige historische stadskern. We maken een wandeling langs de mooiste plekjes met onze gids. De dag sluiten we af met een typische theeceremonie. Een “köppke” thee mag in Ost Friesland zeker niet ontbreken.

 

 

DAG 3 : Cruise scheepsbouw Meyer-Werft.

Vandaag is staat er een uniek en onvergetelijk bezoek op het programma. In Papenburg bevindt zich de Meyer-Werft, een scheepswerf waar ’s werelds grootste cruise schepen gebouwd worden. In het moderne bezoekerscentrum ontdekken we alles over deze mastodonten. En natuurlijk nemen we ook een kijkje in de enorme productiehal waar er druk gewerkt wordt aan de nieuwe cruise schepen de Norwegian Escape en de Ovation of the Seas. Middagmaal. Namiddag brengen we nog een bezoekje aan de gedenkplaats Esterwegen. Kamp Esterwegen is nu een Europese gedenkplaats, die de herinnering aan alle 15 Emsland concentratiekampen en hun slachtoffers levend houdt. Het geldt als symbool tegen dictatuur, gewelddadige politiek en terreur, tegen nationalisme en racisme. Het roept op tot betrokkenheid bij mensenrechten, de rechtsstaat en de democratie. Nadien vertrekken we huiswaarts met nog een vrij avondmaal langs de autosnelweg in Krefeld.


Bekijk ook zeker onderstaande reizen:

Oostenrijk
Filzmoos hotel

Wandelreis Filzmoos


Meer informatie

Spanje
15 lloret-de-mar

Lloret de Mar


Meer informatie

Duitsland
brandenburg-gate-275437_1920

City Trip Berlijn


Meer informatie