Rijn in Vlammen

Geannuleerd

Duitsland

Rijn in Vlammen

€ 398 per persoon


Van: vrijdag 18 september 2020

Tot: zondag 20 september 2020


Online Boeken

Schrijf je in op onze nieuwsbrief


  • Omschrijving
  • Wat je moet weten
  • Accomodatie
  • Programma

Welkom in de betoverende wereld van vuurgloed! Op vijf magische zomeravonden barst er een steeds weer ve­randerende caleidoscoop van licht los boven de rivier en stort een waterval aan kleuren neer in het romantische Rijndal. Kom ook langs en geniet van het spektakel van een landschap dat verlicht wordt in de gloed van de “Rijn in vlammen”. Tijdens dit evenement vaart Europa’s grootste parade van schepen van Spay naar Koblenz. Meer dan 60 schepen glijden dan de rivier over langs romantische Rijndorpen, burchten en kastelen. Beide kanten van de rivier worden verlicht met Bengaalse fakkels en dat geldt ook voor de burchten en veel dorpen. Het schouwspel op de rivier wordt aangevuld met een enorm vuurwerk.

€ 398 per persoon


Van: vrijdag 18 september 2020

Tot: zondag 20 september 2020


Inbegrepen:

2 overnachtingen in Hotel Ebertor***S

Verblijf in half pension vanaf avondmaal 1e dag t/m ontbijt 3e dag

1 x 2-gangen middaglunch op zaterdag

1 x flesje ‘Sekt’ op de kamer

1 x 5 uur boottocht met gereserveerde zitplaats

1 x 2-gangen avondmaal tijdens boottocht

Alle taksen en diensten


Niet inbegrepen:

Middagmalen (tenzij anders vermeld)

Dranken bij de maaltijden

Single kamer : enkel op aanvraag.

Annulatie + bijstandsverzekering : + 7,5% van de reissom

Hotel Ebertor***S

Een gezellig familie hotel gelegen in het gemoedelijke Boppard, direct aan de Rijn. Op steenworp van het historische centrum met zijn prachtige vakwerkhuizen, boetiekjes en gezellige terrasjes. Hotel Ebertor beschikt over een mooi terras, met zicht op de Rijn. De comfortabele kamers bevinden zich verspreid over de gebouwen Haupthaus (hoofdgebouw) en Seitenflügel (zijvleugel) en beschikken alle over een telefoon, tv, badkamer met douche, toilet en föhn. ’s Morgens is er een degelijk ontbijtbuffet en ’s avonds een 3-gangendiner.

Dag 1

We rijden richting Koblenz. We beginnen ons be­zoek aan het Deutsches Eck op de samenvloei­ing van de Moezel en de Rijn. Daarna trekken we naar de Altstadt. In het centrum zijn talrijke oude gebouwen te vinden die een lust voor het oog zijn. Maar liefhebbers van shoppen komen hier ook aan hun trekken, want ook winkeltjes zijn veelvuldig in de oude binnenstad te vinden. Daarna volgen we de Rijn richting onze verblijf­plaats Boppard. Hier nemen we onze intrek in Hotel Ebertor. Als verwelkoming staat er een fles­je ‘sekt’ klaar op onze kamer. ’s Avonds genieten we van het 3-gangen avondmaal.

Dag 2

Voormiddag gaan we op verkenning in onze verblijfplaats Boppard. De plek ademt één en al historie en sfeer uit. Deze oude Romeinse plaats ligt langs de Rijnoever en dat betekent dat men­sen er niet alleen heerlijk kunnen wandelen bij het water, maar er zijn ook allerlei wijngaar­den en mooie vergezichten te bewonderen. De burcht van de keurvorsten van Trier is één van de hoogtepunten van Boppard. Alleen al van­wege de toren, die nog deel uitmaakt van het originele bouwwerk. De schietgaten zijn nog te zien in de toren! Op de plaats waar vroeger een badhuis stond, staat nu een rooms-katholieke parochiekerk uit de 12e eeuw. Binnen is een heel groot triomfkruis te vinden, dat onmiddellijk alle aandacht trekt en dus niet gemist kan - en mag - worden. De kerk is een paar keer verbouwd, maar is nog steeds een pareltje. Natuurlijk bekijken we ook de mooie vakwerkhuizen die in de buurt van deze kerk te vinden zijn. ’s Middags voorzien we een 2-gangen middagmaal in ons hotel.

In de late namiddag schepen we in voor de be­roemde boottocht ‘Rijn in Vlammen’. Meer dan 60 schepen glijden dan de rivier over langs roman­tische Rijndorpen, burchten en kastelen. Beide kanten van de rivier worden verlicht met Ben­gaalse fakkels en dat geldt ook voor de burch­ten en veel dorpen. Het schouwspel op de rivier wordt aangevuld met een enorm vuurwerk. Om­streeks 24.00u terug in het hotel.

Dag 3

Vandaag slapen we wat uit. In de late voormid­dag nemen we afscheid van Boppard en volgen de loop van de Rijn richting het kleurrijke Linz am Rhein. De Rheintor en de Rheinstrasse voert de toeristen naar het marktplein waar de Rats­brunnen staat, een fontein met zes figuren waar­van hoofden en armen beweegbaar zijn. Het oos­telijke Neutor laat een heel ander deel van deze stad zien, het is meer de uitstraling van de mid­deleeuwen. Vrij middagmaal in Linz am Rhein. In de late namiddag keren we terug huiswaarts via de Duitse autosnelwegen.


Bekijk ook zeker onderstaande reizen:

Oostenrijk
Filzmoos hotel

Filzmoos


Meer informatie

Extra Bus
15 lloret-de-mar

Lloret de Mar


Meer informatie

België
Pairi Daiza

Laatste plaatsen!

Pairi Daiza 16/08


Meer informatie