Rondreis Italië

Italië

Rondreis Italië

€ 1390 per persoon


Van: vrijdag 10 maart 2023

Tot: zaterdag 18 maart 2023


Online Boeken

Schrijf je in op onze nieuwsbrief


  • Omschrijving
  • Wat je moet weten
  • Accomodatie
  • Programma

Tijdens deze 9-daagse rondreis ontdekken we mooiste kunststeden van Italië.

€ 1390 per persoon


Van: vrijdag 10 maart 2023

Tot: zaterdag 18 maart 2023


Inbegrepen:

Vervoer met onze luxe autocar

Eigen Reizen Baus reisgids gedurende de volledige reis

Gebruik van ons Tour Guide Systeem in de steden

8 overnachtingen in half pension vanaf avondmaal 1e dag t/m ontbijt 9e dag

Inkomgelden twv. € 70


Niet inbegrepen:

Middagmalen

Dranken bij de maaltijden

Toeslag single kamer : € 145

We verblijven in verschillende *** en **** hotels tijdens deze rondreis.

's Morgens is er een standaard ontbijtbuffet en 's avonds een standaard 3-gangen diner.

Dag 1:
Heenreis vanuit Wellen richting Piacenza voor de tussenovernachting.

Dag 2:
Na het ontbijt trekken we richting Pisa voor een bezoek aan het Campo dei Miracoli (het Plein der Mirakelen), waar niet alleen de wonderbaarlijke Scheve Toren, maar ook de Dom en het Baptisterium je zullen verrassen door hun schoonheid. Ongetwijfeld een eerste hoogtepunt van onze reis. Na het bezoek rijden naar ons hotel in Montecatini Terme, waar we twee keer overnachten.

Dag 3:
Vandaag staat de beroemdste kunststad van Italië op het programma namelijk Firenze. De stad van Michelangelo en de Medici is een uniek openluchtmuseum met een enorme waaier aan kunstschatten: ongeëvenaarde kerken, majestueuze pleinen, schitterende standbeelden en fonteinen. De beroemde bezienswaardigheden volgen elkaar op: de Piazza della Signoria met het Palazzo Vecchio, het ruiterstandbeeld van Cosimo I, de reusachtige Neptunus-fontein en de David van Michelangelo. In de buurt ligt ook de pittoreske Ponte Vecchio waar de goudhandelaars hun producten al eeuwenlang verkopen. Wandelend door pittoreske straatjes komen we zo bij het meest fantastische monument van Firenze: de reusachtige dom. Haar ongeëvenaarde koepel zal je verbazen door zijn veelkleurig marmer en zijn enorme afmetingen. Maar Firenze is niet alleen een stad van kunst en cultuur. Voor wie graag winkelt, is Firenze het paradijs van de Italiaanse mode! Rond San Lorenzo is er elke dag een typische ledermarkt. We eindigen op de Piazzale Michelangelo, waar je een onvergetelijk panoramisch zicht krijgt op deze fantastische stad. Terug naar Montecatini voor avondmaal en overnachting.

Dag 4:
Door het golvende Toscaans landschap rijden we naar Siena voor bezoek. Siena is ongetwijfeld dé parel van Toscane, met zijn Piazza del Campo, een der mooiste pleinen ter wereld, en een onvergetelijke dom, met o.a. een subliem mooie marmervloer. Namiddag rijden via de Autostrada del Sole naar Rome, waar we drie keer overnachten.

Dag 5:
We starten onze eerste dag Rome met het antieke Rome. Onze tocht leidt ons naar het Capitool, het Forum Romanum, de Triomfboog van Constantijn om te eindigen bij het Colosseum, beroemd om zijn gladiatorengevechten. Allemaal indrukwekkende getuigenissen van de macht van het oude Romeinse Rijk. In de namiddag wandelen we door het oude schilderachtige Rome met de Trevifontein, het Pantheon en we eindigen op de gezellige Piazza Navona.

Dag 6:
Op de tweede dag Rome staat het christelijke Rome op het programma. In de voormiddag brengen we een uitgebreid bezoek aan het St.-Pietersplein en de majestueuze St.-Pietersbasiliek. Het interieur is indrukwekkend en herbergt verschillende wereldberoemde kunstwerken (o.a. de Pieta van Michelangelo). Namiddag bezoeken we de Vaticaanse Musea met als hoogtepunt de beroemde Sixtijnse kapel waar we de schitterende fresco’s van Michelangelo kunnen bewonderen.

Dag 7:
We verlaten Rome en rijden richting Umbrië, het groene hart van Italië naar Assisi, waar we eerst een bezoek brengen aan de basiliek van Santa Maria degli Angeli. We bezoeken in de basiliek de Portiunculakapel en de kapel waar de H. Franciscus in 1226 overleed. Daarna verder naar Assisi, mooi gelegen op de Monte Subasio. We starten met de basiliek van de H. Clara, daarna naar de Piazza del Comune of marktplein. Dan volgt het hoogtepunt van Assisi met een bezoek aan de dubbelkerk van de H. Franciscus met enig mooie fresco’s van Giotto. Overnachting de buurt van Firenze.

Dag 8:
Na het ontbijt rijden we door de Apennijnen via Bologna richting Milaan. Namiddag brengen we nog een kort bezoek aan de stad Milaan. Tussenovernachting in de buurt van Como.

Dag 9:
Na het ontbijt keren we terug huiswaarts.


Bekijk ook zeker onderstaande reizen:

Duitsland
855493328

Kerst in Ost-Friesland


Meer informatie

Italië
539115110

Rondreis Italië


Meer informatie

Frankrijk
1289658727

Lente aan de Cote d'Azur


Meer informatie