Seizoensafsluiter Imst

Laatste plaatsen!

Oostenrijk

Seizoensafsluiter Imst

€ 454 per persoon


Van: zondag 24 november 2019

Tot: donderdag 28 november 2019


Online Boeken

Schrijf je in op onze nieuwsbrief


  • Omschrijving
  • Wat je moet weten
  • Accomodatie
  • Programma

Nog   1   dubbel kamers beschikbaar. Single kamers zijn helaas uitverkocht en niet meer beschikbaar.

€ 454 per persoon


Van: zondag 24 november 2019

Tot: donderdag 28 november 2019


Inbegrepen:

Vervoer met onze recente luxe autocar

4 overnachtingen in Hotel Hirschen***

Verblijf in VOL PENSION vanaf het avondmaal 1e dag t/m ontbijt 5e dag

Drank bij de maaltijden

Verwelkoming met hotelinfo

1 x een Tiroler Spezialitätenbuffet

Muziek en dansavond

Uitstappen volgens programma

Gebruik van Wohlfühloase met sauna’s, dampfbad en overdekt zwembad.

Eigen reisbegeleiding

Alle uitstappen, taksen en diensten


Niet inbegrepen:

Persoonlijke uitgaven

Single kamer : + € 25

Annulatie en reisbijstandsverzekering : + 6% van de reissom

HOTEL HIRSCHEN***

Gelegen net buiten het centrum van Imst.  Alle kamers in typisch Oostenrijkse stijl bieden al het nodige comfort zoals bad/douche, wc, haardroger, telefoon en tv. Ook is er een lift aanwezig in het hotel. ’s Morgens is er een zeer uitgebreid ontbijtbuffet, ’s middags voorzien we een middaglunch en ’s avonds is er een 4-gangen menu met saladebuffet. Ook is er een Wellness Oase met overdekt binnenzwembad en sauna’s.

Dag 1 :

De heenreis verloopt via de Duitse autosnelwegen. In Füssen rijden we via de grenstunnel Oostenrijk binnen. Via de Fernpas bereiken we onze verblijfplaats Imst in Tirol en het Hotel Hirschen***.

Dag 2 :

We genieten van het heerlijke ontbijtbuffet in ons hotel. Aansluitend gaan we op verkenning doorheen onze verblijfplaats Imst. Voor het middagmaal keren we terug naar ons hotel. Op het menu een heerlijke schnitzel inclusief drank. Namiddag rijden we naar Innsbruck voor een bezoekje aan de kerstmarkt en te genieten van de kerstsfeer met zicht op de Alpen. Zes kerstmarkten, 200 kraampjes en een 14 meter hoge kerstboom van Swarovski kristallen, wie kerst wil vieren in de Tiroler bergen, zit in Innsbruck goed. Vanaf het Gouden Dak tot aan de Hungerburg, 300 meter boven de stad; kerst is overal. Avondmaal in het hotel. ’s Avonds maken we nog een nachtwandeling met de hoteleigenaar Hannes.

Dag 3 :

Voormiddag brengen we een bezoekje aan het ‘Haus der Fasnacht’. Dit toont de geschiedenis van de Imster Schemenlaufens: het bekende Tiroler gebruik, dat tot op zekere hoogte te vergelijken is met carnaval, werd in 2012 aan de lijst van UNESCO immaterieel Werelderfgoed toegevoegd. Behalve de fasnacht ’cyclus’, toont het museum via films en diashows de geschiedenis van de Imster Fasnacht van meer dan honderd jaar terug. Oude en nieuwe maskers documenteren die magische fascinatie voor de Schemenlaufen en getuigen van traditie, ritme en mysterieuze charme. Voor het middagmaal keren we weer terug naar het hotel. Na alweer een heerlijk middagmaal rijden we naar Oberammergau. Hier lopen de voorbereidingen voor de Passiespelen 2020 al volop. Elke 10 jaar wordt hier met alleen inwoners van Oberammergau de Lijdensweg van Christus tot zijn kruisiging uitgebeeld. Verder is het dorpje ook bekend door houtsnijwerk, meestal religieuze afbeeldingen. Andere bezienswaardigheden zijn de geschilderde huisgevels van onder andere het hotel Wittelsbach, het "Alte Post" en het "Pilatushaus" waar men de kunstenaars in houtsnijwerk bezig kan zien.  Avondmaal in het hotel met aansluitend een gezellige muziek en dansavond.

Dag 4 :

Na een stevig ontbijt rijden we richting het Stubaital voor een daguitstap.  Onderweg houden we nog eerst even halt aan de Wiltener Basilika in Innsbruck. Daarna stappen we in de Stubaitalbahn voor een panoramische tramrit richting Fulpmes. Langs hoge bergen, over indrukwekkende bruggen en door vredige dorpjes, komen we na ruim een uur en ontelbare adembenemende uitzichtmomenten, in Fulpmes in Stubaital het eindstation aan. Met onze bus rijden we dan verder naar Neustift. Hier bezoeken we de grootste Pfarrkirche van Tirol. Aansluitend middagmaal inclusief 1 drankje. Via de oude Brennerweg keren we terug naar Imst. ’s Avonds genieten we van het Tiroler Spezialitätenbuffet.

Dag 5 : Terugreis

Na enkele dagen genieten in Imst en omgeving moeten we helaas terug huiswaarts keren. We nemen afscheid van de familie Staggl en rijden via de Duitse autosnelwegen terug richting België.


Bekijk ook zeker onderstaande reizen:

Frankrijk
Disneyland kerst

Kerst in Disneyland ® Parijs


Meer informatie

Spanje
15 lloret-de-mar

Volzet

Lloret de Mar


Meer informatie

Italië
Dom Milaan

Laatste plaatsen!

City Trip Milaan


Meer informatie