Vendée - Puy du Fou - Charente Maritime

Frankrijk

Vendée - Puy du Fou - Charente Maritime

€ 995 per persoon


Van: donderdag 13 augustus 2020

Tot: woensdag 19 augustus 2020


Online Boeken

Schrijf je in op onze nieuwsbrief


  • Omschrijving
  • Wat je moet weten
  • Accomodatie
  • Programma

Tijdens deze schitterende 7 daagse reis brengen we een bezoek aan de mooie regio van de Vendée en de Charente Maritime in Frankrijk.
Hoogtepunt van deze reis is natuurlijk het bezoek aan het attractiepark Puy du Fou.

Verlengde vroegboekactie. Boek deze reis vóór 28/02/2020 en ontvang 5% vroegboekkorting (max. € 25 pp)

Inschrijvingen enkel mogelijk tot uiterlijk 3 april 2020.
Min. 30 deelnemers

€ 995 per persoon


Van: donderdag 13 augustus 2020

Tot: woensdag 19 augustus 2020


Inbegrepen:

6 overnachtingen in Hotel Le Rabelais***

Verblijf in vol pension vanaf avondmaal 1e dag t/m ontbijt 7e dag

’s morgens een Frans ontbijtbuffet, middaglunch incl. ¼ wijn en water, 3-gangen avondmaal incl. ¼ wijn en water

Alle inkomgelden, boottocht, degustaties, …

Welkomstdrink

Eigen reisbegeleiding

Alle uitstappen, taksen en diensten


Niet inbegrepen:

Single kamer : + € 150

Annulatie + bijstandsverzekering : + 7,5% van de reissom

Hotel Le Rabelais***

Een rustig gelegen hotel met verwarmd buitenzwembad, groot terras en een bloemrijke tuin. Alle kamers zijn ingericht in warme kleuren en beschikken over alle modern comfort, gratis wifi en lift. Eveneens is er een fitness en spa. ’s Morgens is er een Frans ontbijtbuffet en ’s avonds zorgt de chef voor een lekker verzorgd diner met water en ¼ wijn inclusief.

Dag 1

Via de Franse autosnelwegen gaat het richting de Vendée. We worden in Hotel Le Rabelais*** verwelkomd met een ‘cocktail de bienvenue’ ge­volgd door het avondmaal.

Dag 2

C’est fou, le Puy du Fou, un spectacle ‘du jamais vu’. Misschien een vreemde titel, maar terecht. Puy du Fou is verkozen tot het beste attractiepark ter wereld. Overdag beleef je er indrukwekkende spektakels en 20 historische shows. Reis door de eeuwen en herbeleef de avonturen van adem­benemende gladiatorengevechten, ruige Noor­mannen, stoere ridders en galante musketiers. Na het avondmaal, als de schemering valt, begint het hoogtepunt van Puy du Fou. De Cinescénie is een nooit geziene show op het grootste open­luchtpodium ter wereld. Tussen 14.000 andere bezoekers genieten we ademloos van dit spekta­kel. Meer dan 2.400 acteurs, honderden paarden, spectaculaire projecties en geluidseffecten, en als apotheose een grandioos vuurwerk.

Dag 3

Na de lange dag in Puy de Fou hebben we van­daag een rustige voormiddag. We slapen wat uit en ontdekken in de voormiddag onze verblijf­plaats Fontenay-Le-Comte. Op de zaterdagmarkt ontdekken we de lokale producten. Middagmaal gebruiken we in het hotel. In de namiddag bren­gen we een bezoek aan het 16e eeuwse Château de Terre neuve. Een mooi renaissance-kasteel. Het kasteel is gekend om zijn rijke collectie van waardevolle meubelen en schilderijen. We slui­ten de namiddag af in het middeleeuwse stadje Vouvant, uitgeroepen tot ‘un des plus beaux vil­lages de France’.

Dag 4

Corderie Royale van Rochefort, een indrukwek­kend gebouw uit de 17e eeuw aan de oevers van de Charente. Het gebouw werd gebruikt om de touwen voor de oorlogsschepen van Lode­wijk XIV te produceren. Het museum vertelt de geschiedenis van de site, de fabricatie van de touwen en hun gebruik. Nadien rijden we verder naar het oesterdorpje Marennes. Hier worden we ontvangen op een oesterbedrijf voor een be­zoekje en om te proeven van 3 oesters met een glaasje witte wijn. Middagmaal. Namiddag staat het versterkte stadje Brouage op het program­ma. In de 17e eeuw een bloeiende havenstad voor de zouthandel. Het uitzicht van de vesting, de muren, de vele oude gebouwen, de vele win­keltjes en terrasjes maken dit dorpje de moeite waard voor een bezoekje.

Dag 5

We starten de dag met een bezoekje aan de ab­dij van St. Vincent in Nieul-sur-l’Autize, een on­gekend pareltje en meesterwerk van Romaanse kunst. We ontdekken er het leven van de mon­niken ten tijde van de machtige Eleonora van Aquitanië, koningin van Engeland en Frankrijk. Middagmaal.

Namiddag verkennen we het ‘groene Venetië”, een uniek natuurgebied met een ongelooflijke rijke fauna en flora. In het streekmuseum ‘La Mai­son du Marais Poitevin’ ontdekken we alles over het leven in het moeras. Daarna is er een boot­tocht doorheen het moeras, waar de schipper ons tal van anekdotes vertelt en zelfs in slaag het water te laten branden. We sluiten de namiddag af met wat vrije tijd in het dorpje Coulon.

Dag 6

Na het ontbijt rijden we naar de havenstad La Ro­chelle, de hoofdstad van de Charente-Maritime. We ontdekken er het schitterende historische erf­goed van deze oude havenstad. De oude haven met zijn 3 torens is de blikvanger van La Rochelle. Maar ook de oude binnenstad met vele steeg­jes, zijn arcaden en monumenten zijn meer dan de moeite waard. Voor het middagmaal rijden we naar het eilandje Île de Ré. Via de 3km lange brug bereiken we het ‘witte eiland’ met zijn vele witte huisjes. In het kleurrijk en versterkt stadje Saint-Martin de Ré genieten we van de gezellige havenbuurt met zijn vele boetiekjes. Om de reis af te sluiten is er nog een bezoekje voorzien aan een wijnboer. We kunnen deze streek natuurlijk niet verlaten zonder te proeven van de Pineau de Charente, het bekendste aperitief van de streek. Een ‘geestrijk’ einde van deze reis.

Dag 7

Na het ontbijt nemen we afscheid van Fontenay- Le-Comte en keren  


Bekijk ook zeker onderstaande reizen:

Duitsland
brandenburg-gate-275437_1920

Verplaatst

City Trip Berlijn


Meer informatie

Nederland
Twente

Verplaatst

Land van Twente


Meer informatie