Wenen city trip

Oostenrijk

Wenen city trip

€ 625 per persoon


Van: maandag 31 oktober 2022

Tot: zaterdag 05 november 2022


Online Boeken

Schrijf je in op onze nieuwsbrief


  • Omschrijving
  • Wat je moet weten
  • Accomodatie
  • Programma

Een imposant cultureel aanbod, prachtige architectuur en Weense gezelligheid in de traditionele Heurigen en koffiehuizen. Maar ook moderne musea en trendy designhotels. Dat is wat Wenen over de hele wereld zo geliefd maakt.

€ 625 per persoon


Van: maandag 31 oktober 2022

Tot: zaterdag 05 november 2022


Inbegrepen:

Vervoer met onze luxe autocar

Tussenovernachting op de heenreis

4 overnachtingen in Eventhotel Pyramide****

Verblijf in half pension vanaf avondmaal 1e dag t/m ontbijt 6e dag

’s Morgens uitgebreid ontbijtbuffet en ’s avonds dinerbuffet

Gebruik van ons eigen Tour Guide Systeem met oortjes

Eigen reisbegeleiding door Francis


Niet inbegrepen:

Inkomgelden : + € 85 per pers.

Middagmalen

Dranken bij de maaltijden

Annulatie en reisbijstandsverzekering : + 7,5%

Single kamer toeslag : € 150

Eventhotel Pyramide****

Een uitstekend hotel gelegen net buiten het centrum van Wenen. De kamers zijn allen voorzien van zithoekje of sofa, airco, flatscreen tv, gratis wifi, kluis en minibar (betalend). Verder beschikt het hotel over een Wellness en fitness bereik. ’s Morgens is er een uitgebreid ontbijtbuffet met Live Cooking met verse en individueel bereide gerechten. ’s Avonds is er een buffetavondmaal voorzien in het hotel.

De abdij van Melk is een van de mooiste en betekenisvolste barokgebouwen van Europa met de wereldberoemde kloosterkerk, een bibliotheek met ongeveer 100.000 werken, waaronder enkele exemplaren van onschatbare waarde. Van hieruit gaat het verder met de boot doorheen de Wachau richting Dürnstein alvorens naar ons hotel in Wenen verder te rijden.

Tijdens ons verblijf in Wenen zelf brengen we een uitgebreid bezoek aan het centrum en al zijn bezienswaardigheden. We maken een verkennende wandeling langsheen een gedeelte van de Ringstrasse  met tal van historische gebouwen zoals o.a. de Universiteit, café Landtmann, het beursgebouw, het Burgtheater, het stadhuis, de Volksgarten, het parlement, de Hofburg, het kunst historisch museum, het natuur historisch museum, de Burggarten, de Staatsoper en café Sacher. We trekken verder naar het oude stadscentrum langsheen de mooiste winkelstraat van Wenen richting Stephansdom. Verder via het Mozarthuis, de Wollzeile, Am Graben met zijn pestzuil, de Sankt Peterskirche, via de Kohlmarkt en de Hofbäckerei Demel naar de Hofburg. Hier brengen we een bezoek (met audioguide) aan de Kaiser-appartementen, Sissi-museum en de Zilverkamer.

De Naschmarkt, de grootste fruit- en groentemarkt van Wenen. Kramen van exotische, dure groenteboeren, gevolgd door vishandelaren en varkensslagers. Hoe verder u op de markt komt hoe exotischer het aanbod en de geuren. We wandelen verder langs het Scession Gebouw naar de Karlskirche. De liefhebbers kunnen met de lift tot in de koepel. We wandelen verder langs het Musikverein, naar het stadspark met het Kursalon en het gouden standbeeld van Johann Strauss.

We maken een rondrit met onze autocar doorheen Wenen. 1e halte is aan het merkwaardige Hundertwasserhaus. Op onze rondrit passeren we ook nog Donau-city met de UNO-gebouwen. We houden halt in het Prater-park voor een (facultatief) ritje met het iconische Riesenrad. Als er nadien nog voldoende tijd is rijden we nog via het Belvedere-park voor een kijkje aan de Belvedere-paleizen.

We brengen een bezoek aan de Staatsoper van Wenen. Nadien voorzien we wat vrije tijd om de Kärtnerstrasse, de grote winkelstraat, te gaan ontdekken. Als afsluiter van ons bezoek aan Wenen rijden we naar kasteel Schönbrunn waar we de prachtige kamers van het kasteel kunnen bewonderen (met audioguide). Na het bezoek kan er nog wat gewandeld en flaneert worden in de prachtige tuinen. We nemen afscheid van Wenen en keren terug naar ons hotel.


Bekijk ook zeker onderstaande reizen:

Frankrijk
arromanches pano

Normandië


Meer informatie

Duitsland
7 baden-baden

Herfst in Zwarte Woud


Meer informatie

België
marcienne

Marcienne Collection 20/09


Meer informatie