Wildschönau

Oostenrijk

Wildschönau

€ 598 per persoon


Van: maandag 05 juli 2021

Tot: zondag 11 juli 2021


Online Boeken

Schrijf je in op onze nieuwsbrief


  • Omschrijving
  • Wat je moet weten
  • Accomodatie
  • Programma

Tijdens deze 7 daagse reis gaan we op ontdekking doorheen het prachtige Wildschönau in Oostenrijk.

€ 598 per persoon


Van: maandag 05 juli 2021

Tot: zondag 11 juli 2021


Inbegrepen:

6 overnachtingen in Landhotel Tirolerhof***

Verblijf in half pension vanaf avondmaal 1e dag t/m ontbijt 7e dag

’s morgens rijkelijk ontbijtbuffet en ’s avonds 3-gangen keuze menu met saladebuffet

1 x dessertenbuffet

1 x boerenbuffet of grillavond met muziek

1 x muziek en dansavond

1 x koffie en koek

Wildschönau Card : gratis gebruik kabelbanen

Eigen reisbegeleiding door Francis

Alle uitstappen, taksen en diensten


Niet inbegrepen:

Middagmalen

Dranken bij de maaltijden

Inkomgelden : ± € 35 pp

Single kamer : + € 60

Annulatie + bijstandsverzekering : + 7,5% van de reissom

Landhotel Tirolerhof***

Gelegen in het hartje van de Wildschönau, in het dorpje Oberau ligt ons verblijfshotel. We worden ontvangen door de familie Erharter en hun kinderen. Dit kamers met Tiroolse flair bieden al het nodige comfort zoals douche, toilet, haardroger, tv en safe. ’s Morgens is er een rijkelijk ontbijtbuffet en ’s avonds is er een 3-gangen keuzemenu met saladebuffet.

Dag 1

Via de Duitse autosnelwegen gaat het richting Oostenrijk. In het hart van de Kitzbüheler Alpen, tussen de Schatzberg en de Markbachjoch, ligt het vriendelijke en zonnige Wildschönaudal. We vinden er gastvrije dorpjes zoals Oberau, Nie­derau, Auffach, Thierbach en Mühltal.

Dag 2

Voormiddag maken we onder leiding van onze hotelbaas een verkenning doorheen onze ver­blijfplaats Oberau. In Auffach nemen we de Schatzbergbahn om te genieten van het pano­rama over het Alpbachtal en de Wildschönau. Nadien rijden we naar de Schönanger Alm voor het vrije middagmaal. Hier brengen we namid­dag een bezoekje aan de kaasmakerij van ‘Käser­chef’ Johann Schönauer. In de zomermaanden wordt er dagelijks meer dan 2000 liter melk van 25 boerderijen verwerkt tot ambachtelijke kaas en boter. Enkele zelfs bekroond met een gouden medaille op de jaarlijkse kaasolympiade.

Dag 3

Met de Bummelzug rijden we naar één van de mooiste kloven van Oostenrijk, de Kundler Klamm. We maken er een vlakke wandeling – geschikt voor alle leeftijden – langs de rivier en watervallen. Namiddag maken we een tocht met de Markbachjochbahn tot op een hoogte van 1.500m, waar we kunnen wandelen tussen de koeien op de Alm of de paragliders zien vertrek­ken voor hun “zweefvlucht” door het dal.

Namiddag genieten we van de vrije tijd en facili­teiten van ons hotel en omgeving.

Dag 4

Na het ontbijt maken we een kleine wandeling langs de Franziskusweg. 9 bronzen beelden zijn er geïntegreerd in de Oostenrijkse natuur. Na­dien gaat het verder naar het “Museumsfried hof” in Kramsach, waar de plaatselijk smid op metalen kruisbeelden allerlei originele spreuken met leuke inhoud verzameld heeft. Eveneens in Kramsach bevindt zich het Museum Tiroler Bauernhöfe. Een museumdorp van 37 originele boerderijen en bijgebouwen. We maken een wandeling doorheen het verleden van wonen en werken op het platteland. We sluiten de dag af in Alpbach, één van de mooiste bloemendorpen van Oostenrijk.

Dag 5

Voormiddag brengen we een bezoekje aan de Glasthütte van Riedel in het stadje Kufstein. Glas­kunst midden in de Tiroolse bergen van het Kuf­steinerland. Een kunst met traditie en geschie­denis. Neem een kijkje over de schouder van de glasblazers bij het wereldberoemde bedrijf Rie­del Glas en dompel jezelf onder in glaskunst in het interactieve museum. De “SINNfonie”, de Mu­litmediaschow van Riedel Glas, nodigt u uit voor een reis door de wereld van glas. Namiddag is er tijd om het gezellige stadje Kufstein te ontdek­ken met zijn machtige vesting en de historische Altstadt.

Dag 6

Vandaag brengen we een bezoekje aan de Berg­land Milch fabrieken in Wörgl. Dit is de grootste melkfabriek van Oostenrijk (9 vestigingen). Deze oroep produceert 350 verschillende soorten melkproducten. Hier brengen we een bezoek aan de vestiging van Tiroler Milch in Wörgl. We starten met een bedrijfsfilm en nemen een kijkje in de productiehallen. Natuurlijk kan er ook ge­proefd worden van enkele producten. Nadien rij­den we verder naar Kitzbühel, ooit de onbetwiste wintersporthoofdplaats van Oostenrijk. De stad wordt omgeven door verschillende bergmassie­ven waarvan de Hahnenkamm en de Kitzbüheler Horn de bekendste zijn. We maken er een kleine rondwandeling en voorzien vrije tijd om te shop­pen of een terrasje te doen.

Dag 7

Na het ontbijt nemen we afscheid van de familie Erharter en rijden via de Duitse autosnelwegen terug huiswaarts. Regelmatige haltes onderweg.


Bekijk ook zeker onderstaande reizen:

Oostenrijk
Filzmoos hotel

Wandelreis Filzmoos


Meer informatie

Spanje
15 lloret-de-mar

Lloret de Mar


Meer informatie

Duitsland
brandenburg-gate-275437_1920

City Trip Berlijn


Meer informatie