Zwarte Woud

Laatste plaatsen!

Duitsland

Zwarte Woud

€ 397 per persoon


Van: donderdag 01 augustus 2019

Tot: zondag 04 augustus 2019


Online Boeken

Schrijf je in op onze nieuwsbrief


  • Omschrijving
  • Wat je moet weten
  • Accomodatie
  • Programma

Met meer dan 200 kilometer lengte en 60 kilometer breedte, is het Zwarte Woud niet alleen het meest gevarieerde, maar ook het bekendste vakantiegebied van Duitsland. De Schwarzwald-meisjes, de typische boerderijen, de bekende bolhoeden, koekoeksklokken – Het Zwarte Woud vertegenwoordigt alles wat je verwacht van een Duitsland-foto in een reisgids.

€ 397 per persoon


Van: donderdag 01 augustus 2019

Tot: zondag 04 augustus 2019


Inbegrepen:

Vervoer met onze recente luxe autocar

3 overnachtingen in Hotel Grünwinkel***

Verblijf in VOL PENSION vanaf het avondmaal de 1e dag t.e.m. het middagmaal de 4e dag.

Schnaps proeverij

Eigen reisbegeleiding

Alle uitstappen, taksen en diensten


Niet inbegrepen:

Single kamer : + € 48

Annulatie en reisbijstandsverzekering : + 6% van de reissom

Dranken bij de maaltijden

HOTEL GRÜNWINKEL***

Dit kleine familiehotel is gelegen in het dorpje Oberharmersbach, midden in het Zwarte Woud, en is reeds jaren onze vaste verblijfplaats. Alle kamers zijn voorzien van alle comfort zoals bad/douche, toilet, tv, telefoon en haardroger. Verder kan er gebruik gemaakt worden van de sauna en het stoombad. Er is een lekker ontbijtbuffet en een 4-gangen diner. Dit hotel staat bekend om zijn uitstekende keuken met lokale en internationale specialiteiten.

Dag 1 : Schwarzwald Hochstrasse

Vertrek ’s morgens via de Duitse autosnelwegen richting het prachtige wijn- en bloemendorpje Sasbachwalden. (vrij middagmaal onderweg langs de autosnelweg) We wandelen er langs de typische huisjes. Daarna gaat het verder naar de Mümmelsee met een korte wandeling rond het meertje. Via de Schwarzwald Hochstrasse bereiken we Freudenstadt, gekend voor het grootste vierkante marktplein van Duitsland. Voor het avondmaal rijden we naar ons hotel in Oberharmersbach. Bij aankomst worden we verwelkomd door Christina. Kamerverdeling en avondmaal.

 

Dag 2 : Triberg

Voormiddag rijden we naar Gengenbach, één van de mooiste stadsgezichten van het Zwarte Woud, omgeven door de stadsmuren, poorten en torens. In Biberach houden we een schnaps proeverij. In opperbeste stemming rijden we verder naar Triberg, gekend voor zijn watervallen. Met een totale hoogte van 162m behoren zij tot de grootste van Duitsland. Het water stort zich in 7 trappen schuimend en bruisend naar beneden. Eveneens is Triberg het centrum van de gekende koekoeksklok uit het Zwarte Woud. Een kijkje in één van de vele winkels vol koekoeksklokken loont zeker de moeite waard. Op de terugweg houden we nog even halt de grootste koekoeksklok ter wereld. Voor het avondmaal keren we terug naar ons hotel.

 

Dag 3 : Freiburg

Na het ontbijtbuffet rijden we via het Glotterdal naar de abdijkerk van St. Peter voor een kort bezoekje. Daarna gaat het verder richting Titisee, een toeristisch plekje aan het gelijknamige meer. Hier is er wat vrije tijd. Namiddag brengen we een bezoek aan Freiburg. De gunstige ligging en haar historisch centrum maken van de stad een trekpleister voor toeristen. Een stadswandeling brengt ons langsheen de voornaamste bezienswaardigheden. Vrije tijd voor shopping. Voor het avondmaal keren we terug naar ons hotel.

 

Dag 4 : Baden-Baden

Na het ontbijt nemen we afscheid van de familie Pfundstein en verlaten Oberharmersbach in de richting van de stad Baden-Baden. Baden-Baden is met haar 2.000 jaar lange traditie het neusje van de zalm onder de kuuroorden, niet in de laatste plaats vanwege de fantastische ligging. Bijzondere trekpleisters in Baden-Baden zijn het imposante casino, de pittoreske oude stad, de wereldberoemde Lichtentaler Allee en het architectonisch eruit springende museum Frieder Burda. Namiddag keren we terug huiswaarts via Duitse autosnelwegen.


Bekijk ook zeker onderstaande reizen:

Nederland
Hotel Emmen

Volzet

Drenthe & Groningen


Meer informatie

Andorra
vistas-panoramicas-mirador-roc-del-quer

Reeds voorbij

Dwergstaat Andorra


Meer informatie

Frankrijk
Disneyland kerst

Kerst in Disneyland ® Parijs


Meer informatie